YVETTE LANDRY & THE JUKES feat. RODDIE ROMERO – LOUISIANA LOVIN’

Als je geïnteresseerd bent in het muziekgebeuren en je woont in Louisiana, dan kan je niet om de aldaar heersende jazz- en cajun-muziekscène heen. Zangeres Yvette Landry groeide op in Breaux Bridge in het hartje van de swamps in Louisiana en ze hoorde er haast dagelijks wel één of andere lokale muziekheld live zijn liedjes spelen.

Dat dit haar eigen muzikale carrière zwaar zou gaan beïnvloeden, was dan ook onvermijdelijk. In 2010 debuteerde zij op plaat met het al meteen een award winnende album “Should Have Known”. Daarna reisde ze doorheen de hele wereld om talloze optredens te verzorgen op festivals en in jazzclubs. Toch is zij nog altijd geen professionele muzikante, want haar voornaamste dagelijkse bezigheid is het geven van muziekles aan de universiteit van Louisiana in Lafayette, waar ze jongeren opleidt als songschrijvers en bespelers van o.a. basgitaar, gitaar en accordeon.

Ze ziet het overbrengen van de cajun-muziekcultuur als haar belangrijkste missie en dat doet ze sinds 2010 vooral door het uitbrengen van albums met traditionele songs in deze muziekstijl. Die albums waren “No Man’s Land”, “Me & T-Coe’s Country” en “Oh What A Silent Night”. Eind juli zal daar een vijfde plaat aan worden toegevoegd met “Louisiana Lovin’” dat ze op de markt zal brengen als ‘Yvette Landry & The Jukes feat. Roddie Romero’.

Daarop staan elf nummers die ze oppikte uit het rijke songboek van de in Louisiana zeer populaire jazz-, R&B- en cajun-muziekscène. De uit Lafayette stammende zanger en muzikant Roddie Romero is in Louisiana heel populair als frontman van de formatie ‘Roddie Romero & The Hub City All-Stars’. Op de hier toegevoegde video van het van Bobby Charles gekende nummer “Homesick Blues” ziet u hem in een live duet zingen met Yvette Landry.

De songs op dit album zijn voornamelijk coverversies. Zo brengt dit collectief David Egan’s nummer “Forbidden Love”, Ruth Brown’s hitje “Daddy Daddy” en het mooie Sarah Evans-countryliedje “Three Chords And The Truth”. We krijgen ook een knappe versie van de Floyd Cramer & Skeeter Davis-countryklassieker “My Last Date With You” en de van Fats Domino gekende swamprock-liedjes “Grow Too Old”, “Yea Yea Baby” en “Take It Easy Greasy”.

Het beluisteren van dit “Louisiana Lovin’”-album is genieten van begin tot einde. Met hun eerlijke en ongecompliceerde versies van al deze nummers hebben ‘Yvette Landry & The Jukes feat. Roddie Romero’ een dijk van een plaat afgeleverd die iedere rechtgeaarde liefhebber van leuke swamprock veel plezierige momenten zal kunnen bezorgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Soko Music

video