DON GALLARDO – STILL HERE

Fans van Americana-muziek brengende artiesten als Tom Petty, Ryan Adams of Jason Isbell zullen zich nu ook kunnen verheugen in de nieuwe plaat van de in North Carolina geboren, maar momenteel in Nashville woonachtige singer-songwriter Don Gallardo.

In zijn muziek bewandelt hij zowel folk-, country- als rootsrock-paden en zullen muziekfans in zijn werk referenties kunnen ontdekken naar de gouden jaren ’70 toen dit soort singer-songwriterswerk bijzonder populair was. Don Gallardo leverde in 2015 met “Hickory” één van de beste albums in het Americana-genre af. Nu brengt hij ons met de cd “Still Here” een uitstekende opvolger voor die plaat. Ook nu krijgen we weer een mooie mix van folk, country en rootsrock te horen in de twaalf tracks op deze plaat.

Openingsnummer “Something I Gotta Learn” is ook de eerste single en het nummer dat u op de hier toegevoegde video kunt beluisteren. “Kicking Up The Pavement” is een typische Americana-ballad, terwijl “Oh Jane” swingende countryrock van de bovenste plank is. Het zachtjes walsende “The Losing Kind” is dan weer een door pedal steel gekenmerkte country-tearjerker van jewelste en in “The Bitter End” krijgen we honky-tonk aangeboden zoals ie dient te zijn.

Goede melodieën en betekenisvolle songteksten zijn ook altijd belangrijk geweest in het werk van Don Gallardo. Dat blijkt hier eens te meer in een nummer als “I’ll Never Be Alone” en in de samen met Erin Rae, de zangeres van de folkpopgroep ‘Erin Rae And The Meanwhiles’ uit Nashville, gebrachte nummers “A Boat Named Harmony” en het prachtige “Trains Go By”. Dat zijn niet toevallig ook twee van de beste nummers op dit vijfde studioalbum van Don Gallardo, dat alweer bijzonder aangenaam te beluisteren is.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Southern Carousel Records

video