KAT RIGGINS – IN THE BOY’S CLUB

 

 

     


 
“ Miami-born blueswoman Kat Riggins has been belting her way around the scene for the last 15 years… “

Kat Riggins, ze is afkomstig uit Miami, FL en groeide op met gospel, soul, country en rock. Ze is geïnteresseerd in artiesten als Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Denise LaSalle, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor en Janis Joplin. Kat startte als zangeres in de kerk, zong met haar neven en nichten op familie feesten en zong op haar drieëntwintigste jazz en blues standards in een club in Sunny Isles Beach in Florida.

In 2011 tourde Riggins in het Oosten met een cover band en trad ze op in Saigon, Bangkok, Beijing, Seoul, Abu Dhabi, Curaçao, België en Nederland. Kat nam in 2012 in eigen beheer een compilatie EP ‘Seoul Music’ op en in 2014 met producer James “Boowie” Murphy het blues fusion album ‘Lily Rose’.

Kat’s nieuwe album, de opvolger van ‘Blues Revival’ [2016], heet ‘In the Boy’s Club’. Met de titel verwijst ze naar de geringe aanwezigheid van vrouwen in de mannenwereld, die de blues scene soms lijkt te zijn. Riggins werkt verder om deel te kunnen uitmaken van (ik citeer van haar website) “a part of this musical revolution that aims to awaken the masses and introduce them to the sincerity behind blues music…”. Ze nam de nummers op met haar band die bestaat uit Darrell Raines (gitaar), George Caldwell (bas) & Johnnie Hicks (drums).

Het album is een collage van alllerlei blues stijlen. Van traditionele blues als “Troubles Away”, “Cheat or Lose” en/of “Kitty Won’t Scratch” (hier met Albert Castillia op gitaar)tot pittige blues rock als “Fistful O’ Water” en "Johnnie Walker". Ook de andere songs zijn originele Kat Riggins songs, waarin de kracht, nederigheid, veerkracht, ambitie, passie en mededogen van de vrouw wordt benadrukt. In “Hear Me” en “Don’t Throw Me Away” legt Kat al haar gevoelens om gehoord te worden en, met het funky ”Live On” doet ze een oproep om nu van leven te genieten. De titel song en afsluiter ”A Girl in the Boy’s Club” is een rocker, waarin Kat haar feministische puntjes nog eens duidelijk en vastberaden op de i zet. Clay Goldstein beaamt e.e.a. op harmonica.

Het nieuwe album van Kate Riggings is een verlengde van haar ‘Blues Revival’. Riggings graaft hier verder om nieuwe wegen te vinden en, om haar positie als artieste te verstevigen. ‘In the Boy’s Club’ is niet alleen voor de blues liefhebber, maar ook voor iedereen die van muziek houdt.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Try Try Again” – 02.”Troubles Away” – 03.”Hear Me” – 04.”Second to None” – 05.”Tightrope” – 06.”Kitty Won’t Scratch” – 07.”Cheat or Lose” – 08.”Johnnie Walker” – 09.”Don’t Throw Me Away” – 10.”Fistful O’ Water” – 11.”Living Testimony A Capella” (Interlude) – 12.”Live On” – 13.”A Girl in the Boy’s Club” – Written by Kat Riggins and/or as [noted] ℗ 2018 – Produced by Kat Riggins & Marc Loren

Album line-up:
Kat Riggins: lead & b-vocs
Darrell Raines: guitars, keys
George Caldwell: bass
Johnnie Hicks: drums
Josh Rowand: lead guitar (1,2)
Albert Castillia: lead guitar & male vocs (6)
Clay Goldstein: harmonica (8,11,12)

Discography KAT RIGGINS:
In the Boy’s Club [2018] | Blues Revival [2016] | Lily Rose [2014] | Seoul Music (EP) [2012] | 

Artiest info
Website  
 

Label: Bluespik Media Group
Info: Frank Roszak Promotions

video