STEVE KRASE BAND - JUST WAITIN’

De in Houston, Texas, verblijvende Steve Krase is een fantastisch mondharmonicaspeler. Een gegeven dat hij ten volle laat bewonderen op zijn vierde album: “Just Waitin’ “. De plaat opent verrassend genoeg met het van Hank Williams gekende '' Settin' The Woods On Fire”. Het Country nummer is bij Steve in goede handen en met zijn uitstekende band, trouwens halve finalist op de International Blues Challenge in 2017, zorgt hij hier voor een veelbelovende aftrapper. Het is trouwens niet de enige verrassing die we konden noteren na afloop. Of vindt u een Zydeco versie van het Beverly Hillbillies TV-thema, "The Ballad of Jed Clampett." Zo voor de hand liggend?

Natuurlijk niet maar terwijl het speelplezier er zo van afdruipt lijkt het me eerder dat Steve op die manier de Blueshorizonten tracht af te schuimen. Maar voornamelijk is het toch zo dat zijn, op dit moment, persoonlijk aanvoelen van Blues de bovenhand heeft gehaald. Illustratief hiervoor is de gedreven versie van Diddley’s “I Don’t Mind” die kan wedijveren met Dr. Feelgood’s versie ervan en dat wil toch wat zeggen, niet?

Het op een Chicago-blues ritme stoelende “Just Waitin’ On My Brand New Baby” is van de hand van Rock Romano, tevens bassist en producer op en van de plaat. Het is één van drie, uitstekende, nummers waarvoor de man tekende en is een meestamper van jewelste. Ook ’s mans geslaagde versie’s van twee, minder bekende, Howlin Wolf nummers: “All In The Mood” en “My Baby Walked Off” vallen te beluisteren. Het eerste krijgt op het eerste gehoor een wat Big Band benadering maar wat schittert David Carter hier op snaren en hoe indrukwekkend is die Bluesharp van Steve toch ! het laatste indrukwekkend in zijn eenvoudige maar oh zo aanstekelijke uitvoering.

De enige trage van dienst is Big Walter Price’s “Nobody Loves Me” en is al even fraai als uitzonderlijk, op deze uitgave dan toch. Het doet wat denken aan Led Zeppelin’s versie van Willie Dixon’s “I Can’t Quit You Baby”, altijd een goed teken ! De solo op Bluesharp is niets minder dan hemels! Samenvattend is dit een plaat die onder geen enkel beding mag gemist worden door liefhebbers van de Bluesharp !

Luc Meert

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Connor Ray Music