NATALIE LUCASSIAN – 12:26 (EP)

Het ep-tje “12:26” duurt in zijn totaliteit 16’:22”. Wij dachten namelijk bij de eerste aanblik van dit minialbum van de Amerikaanse singer-songwriter Natalie Lucassian uit Detroit, Michigan dat de albumtitel de totale duurtijd van de vier songs op het schijfje weergaf, maar dat bleek bij een meer gedetailleerde analyse niet helemaal te kloppen.

De van lange blonde lokken voorziene jongedame heeft bakken vol talent als zangeres en als songschrijfster, dat moge blijken uit het nummer “Restless”, de single die van deze ep werd getrokken en die we u graag in een akoestische live versie op de video laten horen. Om onverklaarbare redenen horen wij in deze song vooral gelijkenissen met werk van de Brits-Nigeriaanse zangeres ‘Sade’, een beetje aanleunend bij muziekstijlen als R&B, soul en jazz.

Haar zelf gecomponeerde liedjes getuigen van een zekere directheid en rauwheid, maar ook wel van een behoorlijk grote portie maturiteit van dit jonge muzikale talent. Dat menen wij althans te horen in de twee resterende nummers “Pressure”, een dynamische rocksong en “Ghost”, een knap gezongen soulballad die haar vocale capaciteiten misschien wel het best etaleert. Meer naar indie rock neigend is het tweede nummer op deze ep, zijnde de titeltrack “12:26”.

Dat dit minischijfje de voorbode is van een binnenkort op de markt te verwachten full-cd van Natalie Lucassian lijkt ons overduidelijk. Wij beloven hier dat we u over die release ten gepaste tijde zullen informeren op deze pagina’s.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video