THE WALK-A-BOUT – THINGS ARE LOOKING UP (EP)

Van de zes tracks op de ep “Things Are Looking Up” van de Australisch-Amerikaanse akoestische rockformatie “The Walk-A-Bout” uit Long Island, New York, zijn er twee nummers die we al eerder ooit hebben gehoord, met name “Oasis” en “Drifting Tide” die hier als bonustracks aan dit minialbum werd toegevoegd.

Deze uit vijf leden bestaande band werd gevormd rond de Australische leadzanger Darren ‘Sully’ Sullivan en wordt gecompleteerd met Kevin Anderson op akoestische gitaar, Dave Christian op elektrische gitaar, Michael Perrotta op bas en Drew Bertrand op drums. Deze laatste nam ook de rol van producer van deze uit zes nummers bestaande ep voor zijn rekening.

Kevin Anderson en Darren Sullivan zijn de songschrijvers van dienst voor alle tracks op dit album, dat begint met de titeltrack “Things Are Looking Up”, gevolgd door de melodieuze single “That’s Just The Way It Goes”, een zachtjes voortkabbelende rockballad die we voor u ter kennismaking op de bijgaande video hebben meegegeven.

“By My Side” vinden wij een eerder middelmatige song, maar het daaropvolgende “Consequences” draagt dan weer onze volledige goedkeuring weg. Zoals hierboven al aangegeven zijn song nummer vijf “Oasis” en zes “Drifting Tide” eerder opgenomen tracks van hun vorig jaar verschenen debuutplaat “The Walk-A Bout”. We vermoeden dan ook dat dit ep-tje een tussendoortje vormt naar een tweede volwaardige plaat, die vermoedelijk begin volgend jaar op de markt zal gaan komen.

(valsam)

Artiest info
Website