FORREST HILL – SHADOWLIGHT

Forrest Hill is de naam van een singer-songwriter uit de San Francisco Bay Area die in 1980 medeoprichter was van de funkrockgroep ‘Judy’s Tiny Head’ uit Boston, Massachusetts. In 2016 besloot hij een solocarrière te lanceren met de release van zijn debuutplaat “Rust” waarop hij Americana-nummers brengt, gekruid met een snuifje folk en indie rock. Dat album kreeg behoorlijk positieve respons en gaf hem de moed en inspiratie om aan de songs voor een tweede plaat te gaan werken.

Die is er nu gekomen in de vorm van het 12 liedjes tellende album “Shadowlight” waarop Forrest Hill zingt en gitaar speelt, terwijl hij bij de opname werd bijgestaan door Mark Clifford op piano en keyboards, Max Judelson op bas en Jason Slota op drums voor de traditionele instrumenten bij hedendaagse muziek. Verder zijn er de blazers Ross Eustis op trompet en Adam Hirsch op saxofoon, terwijl Crystal Pascucci haar bijdrage aflevert op cello en Forrest Hill’s echtgenote Erika en haar zussen Chloe en Rachel Tietjen (samen aka folktrio ‘T Sisters’) voor de backing vocals bij deze nummers zorgen.

De funky sound van zijn vroegere band zit ook nu nog in enkele tracks op “Shadowlight”, zoals bij “Cold Rain’s Coming”, “Still Crazy Over You”, “Real Thing” en “Free”. Daarnaast zijn er enkele knap gebrachte indie rockballads zoals opener “Everything Lost”, “Like A Fire” en “Birds Fly To Heaven”. Verder kunnen songs als “Circle Of Life”, “Anything Can Happen” of het aan Ben Folds’ pianoliedjes herinnerende “Let’s Fall Down” (te horen op bijgaande audio-video) als moderne en catchy popsongs omschreven worden. Het afsluitende liefdesliedje “One Better” hebben we hier nog niet vermeld, maar het blijkt bij nader inzien wel onze favoriete track te zijn op dit heel knappe album “Shadowlight” van deze Forrest Hill.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video