BEECHWOOD – SONGS FROM THE LAND OF NOD

New York City was in de voorbije decennia wereldwijd bekend als de bakermat van de pure, rauwe rock’n’roll-muziek. De laatste tijd ontstond er onzekerheid of die stad deze reputatie nog langer kon blijven waarmaken. Maar die twijfel wordt nu resoluut weggenomen door de drie heren van de formatie ‘Beechwood’. Zanger-gitarist Gordon Lawrence, bassist Sid Simons en drummer Isa Tineo rocken er wild op los bij de elf nummers die ze op hun debuutplaat “Songs From The Land Of Nod” hebben opgenomen. No doubt: rock’n’roll lives stronger than ever before in New York City.

Toch lijkt het bij het begin een rustige bedoening te gaan worden met het eerste nummer “Ain’t Gonna Last All Night” waarin ‘The Beach Boys’ lijken te zijn teruggekeerd. Maar daar komt al heel snel verandering in bij het aanhoren van de eerste single “I Don’t Wanna Be The One You Love” waarin we de dynamische punkrocksound van o.a. ‘The Ramones’ en ‘The Strokes’ terug kunnen horen. Toch proberen de drie heren ons daarna opnieuw op het verkeerde been te zetten met de zeemzoet beginnende ballad “C/F” die echter na een tijdje stevig ontaardt in lawaaierige punkrock.

De Schotse altrockformatie ‘The Jesus And Mary Chain’ lijkt herboren te zijn bij het beluisteren van de songs “Heroin Honey” en “I’m Not Like Everybody Else”, iets waarover we bij deze jongens niet meer aan twijfelen. Die laatste door Ray Davies gecomponeerde song stamt origineel uit het album “Kinkdom” uit 1965 van ‘The Kinks’ wat toch aangeeft dat deze heren hun muziekgeschiedenis wel kennen.

De ijskoude lawaaierige schreeuw waarmee het nummer “This Time Around” begint had voor ons dan weer niet echt gemoeten en ook de nummers “Melting Over You” en “Pulling Through” zijn naar onze smaak wat te rommelig. Anderzijds is de song “Land Of Nod” wel kwalitatief materiaal en kunnen we ook wel genieten van de rustig voortkabbelende bonustrack “I Know It’s Not Right” waarmee een einde aan dit schijfje van ‘Beechwood’ is gekomen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Alive Records

distr.: V2

video