ALL THE LUCK IN THE WORLD – A BLIND ARCADE

Wie zijn muziekformatie ‘All The Luck In The World’ noemt, geeft daarmee eigenlijk toch al aan optimistisch in het leven te staan. Dat is het geval voor een in 2011 opgericht trio indie folkmuzikanten uit Roundwood, County Wicklow in Ierland, bestaande uit de drie singer-songwriters Neil Foot, Kelvin Barr en Ben Connolly.

Toen ze in 2012 hun eerste song ”Never” via een ‘YouTube’-filmpje op het internet gooiden, hadden ze zeker zelf nooit durven verhopen dat dit meer dan 1,7 miljoen ‘views’ zou gaan krijgen. Een bekend reisbureau gebruikte de song voor zijn commerciële televisiespot, waardoor de populariteit nog verder toenam, hetgeen eind juli 2013 uiteindelijk leidde tot de release van een officiële eerste single van ‘All The Luck In The World’.

Al vrij snel daarna volgde een eerste album dat begin 2014 titelloos de wereld werd ingestuurd. Nu is er een opvolger klaargestoomd voor die debuutplaat in de vorm van het elf tracks tellende album “A Blind Arcade”. Het nieuwe materiaal op deze in Berlijn opgenomen cd sluit naadloos aan bij het werk op de eerste plaat, met ook nu weer bijzonder veel aandacht voor sterke melodieën en sfeervolle akoestische instrumentatie.

Eerste single “Landmarks” krijgt u via bijgaande video te beluisteren, maar ook andere tracks beschikken over voldoende potentieel om het in een later stadium tot hitjes te schoppen. Dan denken we vooral aan songs als “Pages”, “Golden October” en het uitsluitend door accordeon, akoestische gitaar en zachte vioolklanken begeleide “A Thousand Eyes”.

Een puntje van kritiek is toch wel dat er maar weinig variatie in de nummers op ‘A Blind Arcade’ valt waar te nemen. Het is stuk voor stuk sfeervolle muziek, maar de eerlijkheid gebiedt ons om te stellen dat we na het aanhoren van een vijftal tracks onze aandacht langzaam maar zeker zien afnemen. Enkel het meer dan zes minuten durende epos “Into The Ocean” en de intrigerende afsluiter “Abhainn” grijpen ons nog even kordaat bij het nekvel en die nummers mogen in de toekomst zeker nog op een aantal replays rekenen ten huize van ondergetekende. “A Blind Arcade” van ‘All The Luck In The World’ is zeker wel een verdienstelijke plaat, enkele zwakkere momenten niet te na genomen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video