OGUN AFROBEAT - KOKO IROYIN

De van oorsprong Nigeriaanse drummer en zanger Akindimeji Onasanya resideert al een tijdje in Spanje en verzamelde daar een aantal muzikanten rond zich onder de naam “Ogun Afrobeat”, maar deze debuut?)plaat, die al van eind 2016 dateert, maar nu pas tot bij ons geraakt, bevat eigenlijk veel meer dan dat.

Dit is namelijk een doorloop van een flink aantal Nigeriaanse genres -ik ben helemaal geen kenner, maar ik herken wel highlife, zodra ik het hoor- en zelfs West-Afrikaanse muziek. Alle tracks -negen eigen nummers en een cover van Fela Kuti’s “Open & Close”^van dit dansplaatje hebben maar één doel voor ogen: de dansspieren aan het werk zetten en dat lijkt me meer dan aardig te lukken.

De band krijgt links en rechts wat hulp van gasten als Aqeel -op “Noah’s Dance”, “Seydina Mboup -de dochter van de zanger van Orchestra Baobab, op “Resurrection”, de Spaans-Congolese rapper Frank T (op het al vermelde “Open & Close” en de tandem Mohammed El Bouzidi & Bilal Artiach (op het afsluitende “Afromaghreb, pt. II) en levert al met al een fijne dansplaat af, die ik, bij een volgende gelegenheid, toch wat meer “eigen smoel” zou durven toewensen.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

label: Ogun
distr.: Xango

video