JAREL PORTMAN – SUPERSONIC

Atlanta is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia. Het is eveneens de thuishaven van de singer-songwriter Jarel Portman die er zijn alternatieve rocksongs componeert en opneemt, zoals nu voor zijn debuutplaat “Supersonic”. Daarvoor deed hij een beroep op Scott Patton, leadgitarist van rockduo ‘Sugarland’, als producer van het dertien tracks tellende album. Verdere medewerking bij de opname in de studio werd naast Scott Patton op gitaar verleend door Tim Smith (backing vocals), bassist Matt Hurst en drummer Travis McNabb.

De sound van de songs op “Supersonic” herinnert bijwijlen aan de rockmuziek die we in de jaren ’70 en ’80 kregen aangeboden: stevige rocknummers die bijna altijd geënt waren op een catchy melodie en dito gitaarriff. De eerste single uit dit album is “Runaway Blues”, een stuwende progressieve rocksong die op een bedje van gitaargeweld en psychedelische zang wordt gepresenteerd. Fans van stevige rocksongs zullen op “Supersonic” zeker al hun gading kunnen vinden, want met de tracks “Around”, “Make It OK” en “Right Way” kunnen ze ongetwijfeld al een heel eind verder.

De wat vlotter in het gehoor liggende nummers uit deze plaat zijn rockballads “Acetylene” en “Fine”, het reggaedeuntje “Over And Over (Hey Oh, Hey Oh)” dat in duetvorm met een niet nader vernoemde zangeres wordt gepresenteerd, naast pianoballad “The Architect (It’s All About Love)” en het mooi georkestreerde en sterk gezongen liedje “Sun” die als onze twee favoriete nummers worden geselecteerd.

Jarel Portman heeft onlangs ergens in een interview verteld dat er al opnieuw een aantal nieuwe nummers klaarliggen om opgenomen te worden voor een tweede album. Maar tot dan zullen de rockfans het moeten doen met zijn debuutalbum “Supersonic”.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

CD Baby

Label: Groundlift Music