RANZEL X KENDRICK – TEXAS PAINTBRUSH

“For All You Lovers Out There …” schrijft de Amerikaanse singer-songwriter Ranzel X Kendrick op het hoesje van zijn nieuwste plaat “Texas Paintbrush”. Gemakshalve nemen we aan dat hij daarmee bedoelt dat de elf liedjes die hij voor dit album heeft opgenomen voornamelijk voor de verliefde zielen onder ons bestemd zijn.

De vermelding van ‘Texas’ in zijn albumtitel verwijst naar zijn afkomst als zoon van Texaanse boeren en het is de bedoeling om van “Texas Paintbrush” een eerste plaat in een trilogie te maken, later nog gevolgd door de albums “Texas Sagebrush” en “Texas Cactus”. Op dit eerste album in de reeks horen we voornamelijk door akoestische gitaar begeleide nummers met hier en daar vrouwelijke vocale support van zangeres Rebecca ‘Sugar Buzz’ White.

Dit wil niet zeggen dat er geen andere instrumentalisten aan te pas zijn gekomen bij de opname van dit album, want sporadisch horen we ook bas, drums en zelfs een mondharmonica of viool opduiken bij een liedje. Er werd in de opnamestudio niet of nauwelijks geslepen of gepolijst aan deze sober muzikaal omlijste nummers: ‘what you see is what you get’ of in dit geval ‘what you hear is what you get’.

Zo covert Ranzel X Kendrick op intimistische, maar zeer overtuigende wijze de klassieker “Stand By Me” van Ben E. King. De andere cover is er een van de jazzklassieker “Misty”, een nummer uit 1954 dat bekend werd in de versies van Ella Fitzgerald, Johnny Mathis, Aretha Franklin en Frank Sinatra. Maar hij brengt natuurlijk ook eigen composities in rootsy Americana-stijl op deze rust creërende plaat.

Zo krijgen de liedjes “Eternal Flame” en “I’m In Love” een geheel live gespeelde interpretatie van deze troubadour in een duet met Rebecca White. Daarnaast onthouden we vooral openingslied “One Way To Del Rio”, “Promise Of Love”, “I Don’t Want To Go Home” en de akoestische afsluiter “Hello Again”.

Ranzel X Kendrick is het neefje van de beroemde Texaanse singer-songwriter Roger Miller die in de jaren ’60 wereldhits scoorde met o.a. “Dang Me”, “England Swings” en vooral “King Of The Road”. Of zo’n nummer 1-succes ook weggelegd zal zijn voor Ranzel X Kendrick lijkt ons vrij onwaarschijnlijk, maar dat zijn plaatje “Texas Paintbrush” aangenaam te beluisteren is, dat kunnen we hier met grote stelligheid beweren.

(valsam)

Artiest info
Website