COSMO SHELDRAKE – THE MUCH MUCH HOW HOW AND I

Cosmo Sheldrake is een 28-jarige Londense entertainer, multi-instrumentalist, producer, componist en muzikant die nogal houdt van het theatrale aspect van de showbusiness. Hij heeft tot op heden zo’n dertig instrumenten in huis gehaald en hij kan die eigenlijk ook allemaal bespelen. Dat doet hij dan ook op veertien tracks die nu verzameld werden voor zijn nieuwe album “The Much Much How How And I”.

Het beluisteren van deze op debuut-ep “Pelican We” uit 2015 volgende plaat is vergelijkbaar met het bijwonen van een musical waarin van het ene verhaal naar het andere wordt geschakeld met een hoofdrolspeler die centraal allerlei belevenissen meemaakt. De songs kunnen onder de noemer alternatieve folk geklasseerd worden en zijn vaak een opeenstapeling van allerlei geluiden en klanken.

Het geheel klinkt behoorlijk experimenteel en zal zeker een fronsend voorhoofd opwekken bij heel wat luisteraars. Het is dan ook geen gemakkelijke muziek en het behouden van verscherpte aandacht tijdens het hele album is een absoluut vereiste. We horen er af en toe flarden in van het werk van Jonathan Richman, maar ook het verhalende van een Jona Lewie in de kerstklassieker “Stop The Cavalry” lijkt als inspiratiebron gediend te hebben voor Cosmo Sheldrake.

De eerste single die uit dit album werd getrokken is het nummer “Come Along” dat we op bijgaande video meegeven. Maar of u deze song ooit in de hitlijsten zult kunnen terugvinden durven we toch te betwijfelen. Daarvoor is het experimentele karakter van deze plaat te groot, met veel muzikale kakofonie, een complex zootje ongeregeld van klanken en dus niet meteen onze favoriete muziek.

(valsam)

17 april 2018: Paradiso, Amsterdam, NL
27 april 2018: Ancienne Belgique, Brussel, BEArtiest info
Website  
 

Label: Transgressive Records
distr. : [PIAS]

video