THE KRIS BARRAS BAND – THE DIVINE AND DIRTY

 

 “ Kris Barras, a fighter that rocks… “

Kris Barras is een Britse singer-songwriter / gitarist, die door het luisteren naar de idolen van zijn vader (van wie toen hij zes was zijn éérste gitaar kreeg) als tiener al gitaar begon te spelen. Met zijn vader die in een cover band speelde, stond hij op zijn negende al op het podium. Barras deed tot 2014 ook aan vechtsporten en nam deel aan toernooien in Las Vegas en Thailand. Barras schreef en publiceerde vele colomns / boeken / DVD’s over gitaar technieken. Hij doceert ook aan de Royal Academy of Music in Londen. In 2015 was de tijd voor Barras rijp om aan zijn eigen muzikale weg te timmeren. Samen met bassist Ricky Mitchell en drummer Jon Perrin richt hij The Kris Barras Band op en begon hij songs te schrijven voor een titelloos debuut album dat in 2015 verscheen. Gary Moore, zijn grote voorbeeld, leidde hem naar de Blues.

In 2016 verscheen 'Lucky 13' en in 2017 verscheen de live DVD 'A-Live & Lucky Live'. In het najaar van 2017 tekende Barras bij Provogue/Mascot Label Group. Het label debuut album 'The Divine And Dirty' (‘De Goddelijke & de Vuile’) dat recent uitgebracht werd, gaat over het goede en kwade dat iedere mens in zich heeft. Op het album staan elf nummers. Nummers als ”I Don’t Owe Nobody Nothing”, het radio vriendelijke ”Propane” en ”She’s More Than Enough” laten invloeden van Led Zeppelin, Stones, Howlin’ Wolf en Free horen. De opener ”Kick Me Down” is een midtempo rocker met Josiah J Manning achter de keys en drummer Will Beavis die nadrukkelijk het ritme bepaalt. De backing vocals worden gezongen door Phoebe Ions en Louisa Edmunds. De rocker ”Hail Mary” die als promo op single werd uitgebracht, begint knap met een gospel intro en ”Wrong Place, Wrong Time” is een swingende boogie woogie shuffle. Op zijn negentiende runde Barras een gitaar winkel die hem inspireerde voor het schrijven van “I Don’t Owe Nobody Nothing”. Op ”Lovers Or Loser” opent Barras heel bluesy met enkele slides om daarna passioneel verder te gaan. De uptempo rockers “She's More Than Enough” en “Stich Me Up” die hierna volgen, zijn pianist Manning op het lijf geschreven. Het eerste rustige intermezzo komt er met de emotionele, mooi opgebouwde ballade “Hold On For Tomorrow”, waarin Barras nog eens schittert met een intense en gevoelige solo. Voor de afsluiter is er nog eerst ”Blood On Your Hands” om daarna te eindigen met het emotionele nummer ”Watching Over Me”, een nummer dat Barras schreef voor zijn vader die vrij jong aan kanker overleed. Het nummer is een andere versie ook terug te vinden op zijn debuut album 'The Kris Barras Band' uit 2015.

Kris Barras is een vechter en dat blijkt ook met ‘The Devine and Dirty’. Dit blues rock album met sterke classic rock invloeden, knappe gitaar solo’s en prima zang zal ongetwijfeld een breed blues/rock publiek aanspreken. Barras heeft zijn debuut bij Provogue/Mascot zeker niet gemist!

“ Kris Barras absolutely didn’t miss his Provogue/Mascot debut!... “

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Kick Me Down” – 02.”Hail Mary” – 03.”I Don’t Owe Nobody Nothing” – 04.”Propane” – 05.”Wrong Place, Wrong Time” – 06.”Lovers Or Loser” – 07.”She’s More Than Enough” – 08.”Stich Me Up” – 09.”Hold On For Tomorrow” – 10.”Blood On Your Hands” – 11.”Watching Over Me” – Written by Kris Barras ℗ 2018 – Produced by Josiah J Manning

Album line-up:
Vocals Guitar / Kris Barras
Keyboards / Josiah J Manning
Bass / Elliott Blackler
Drums / Will Beavis
& B-vocs / Phoebe Ions & Louisa Edmunds

Discography THE KRIS BARRAS BAND:
The Devine and Dirty [2018] | 'A-Live & Lucky Live' (DVD) [2017] | Lucky 13 [2016] | The Kris Bargas Band [2015]

Artiest info
Website  
 

Label: Provogue / Mascot Label Group

video