DEATH BY UNGA BUNGA – SO FAR SO GOOD SO COOL

‘Death By Unga Bunga’ is de groepsnaam van een garagerockformatie uit Moss, Noorwegen die in 2008 boven de doopvont werd gehouden door zanger-gitarist Sebastian Ulstad Olsen en gitarist Stian S. Gulbrandsen, die de formatie completeerden met toetsenist Preben Sælid Andersen, bassist Even Rolland Petersen en drummer Ole Steinar Nesset II.

In 2010 verscheen hun debuutplaat “Juvenile Jungle” waarna nog drie verdere platen op de markt verschenen met “The Kids Are Up To No Good” in 2012, “You’re An Animal” in 2013 en “Pineapple Pizza” in 2016. Nu werd hun vijfde studioplaat uitgebracht onder de titel “So Far So Good So Cool”, een plaat met elf nieuwe nummers van dit stevig rockende Noorse kwintet.

Dat de snerpende gitaarklanken de bovenhand hebben gekregen in deze elf tracks hoeft niet echt te verbazen, want garagerock draait nu éénmaal om het creëren van behoorlijk wat ‘noise’ dat geproduceerd wordt op die elektrische gitaarinstrumenten. De titel van hun nieuwste plaat geeft eigenlijk ook de tevredenheidsgraad weer van deze groep over hetgeen ze tot op heden in de rockwereld hebben kunnen bereiken: “So Far So Good So Cool”.

“Cynical” is een catchy rocksong waarin de melodie een belangrijke rol speelt en ook de op bijgaande video te beluisteren en met knappe ‘hooks’ overladen single “Into The Night” en een tweede single “Bye Bye” mikken op een plaatsje in de hitlijsten. Tracks als opener “Haunt Me”, derde single “Soldier”, “Turn My Brain Off” en “Boys” zijn anderzijds meer recht-voor-de-raap punkerige, Ramones-achtige garagerocknummers.

‘Death By Unga Bunga’ begint langzaam maar zeker aan een veroveringstocht doorheen Europa met optredens in diverse Europese landen. Vorig jaar deden ze tijdens een twintigtal concerten in de Verenigde Staten ter gelegenheid van de 40e verjaardagstournee met succes het voorprogramma van de legendarische punkrockformatie ‘Stiff Little Fingers’. Dit nieuwe album zou deze Noorse Vikings definitief op de kaart van de garagerockmuziek moeten plaatsen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jansen Records
distr.: [PIAS]

video