FOX & COYOTE – SCATTERED SHADOWS ON A DOUBLE BED

Leadzangers Ryan Evans (gitaar) en Jonathan Harms (banjo, piano) zijn de songschrijvers en oprichters van de bijna tien jaar geleden ontstane formatie ‘Fox & Coyote’. Om de sound van hun groep te vervolledigen werden celliste Katherine Canon, bassist Grant Gordon en drummer Kenny Befus een vijftal jaren geleden aan het duo toegevoegd.

Als duo hadden Evans & Harms met “If We Stay” een debuutplaat uitgebracht in 2012, gevolgd door een eerste groepsplaat “Boardinghouse” in 2015. Onlangs verscheen een eerste single van ‘Fox & Coyote’ uit hun nieuwe plaat op de markt onder de titel “Blue Marble” (zie video) en daar volgt nu een volwaardig derde album op dat “Scattered Shadows On A Double Bed” als ietwat mysterieuze titel heeft gekregen.

De elf nummers op deze plaat zijn soundscapes met ettelijke gitaarsolo’s en hier en daar een dwalende banjo of cello die dienen om de mystieke eigenschappen van deze tracks te verhogen. Vocaal vinden wij dit niet echt de sterkste performance, maar muzikaal zitten deze soms theatrale nummers wel knap in elkaar.

Dat is zeker het geval bij de meer dan 6 minuten durende openingstrack “(Don’t Tell Me) There’s Nothing In My Head” en bij de 6 en halve minuut durende single “Blue Marble”. Andere nummers uit “Scattered Shadows On A Double Bed” die wat ons betreft nog weleens door de speakers mogen gestuurd worden zijn “Deal”, “Any Light” en “Love Is”.

Maar zoals net al vermeld zijn we nooit echt helemaal onder de indruk gekomen van dit nieuwe album van ‘Fox & Coyote’, voornamelijk door de naar onze mening te zwakke vocale prestaties van Ryan Evans. Dat is eigenlijk wel jammer, want qua orkestratie hebben we op deze plaat wel enkele originele stukjes muziek te horen gekregen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video