CLAUDIA NORRIS – NASHVILLE SONGWRITING SESSIONS (EP)

Als ik hier op de redactie een cd aangeboden krijg die als titel “Nashville Songwriting Sessions” draagt, dan krijgt die van ons al gauw een klassering als countryplaat opgelabeld. Die titel stond op een vijf liedjes tellende ep van de Canadese zangeres en songschrijfster Claudia Norris uit Edmonton, Alberta, maar country kan je dit album niet echt noemen door de vele waarneembare invloeden uit de popmuziek.

Claudia Norris is veelvuldig terug te vinden op ‘YouTube’ waar ze al sinds 2007 met de regelmaat van een klok haar coverversies en eigen interpretaties van bekende liedjes post. Maar als tiener schreef ze ook al eigen nummers die in 2015 op een eerste ep “Shine” zijn terecht gekomen. Vijf van die zelf gecomponeerde exemplaren zijn nu alweer terug te vinden op het in Nashville, Tennessee opgenomen nieuwe minialbum “Nashville Songwriting Sessions”.

Die songs zijn catchy en meezingbare liedjes met als openingstrack het swingende “Say Yes”. De tweede song “Stranger” is een pianoballad waarin Claudia Norris haar zangtalent kan demonstreren. Daarna gaat ze opnieuw de poppy tour op met het aanstekelijke nummer “Heartbeat”. Song nummer vier “Stay” is een popballad die wij persoonlijk het minst sterke liedje vinden op deze ep, maar dat wordt nadien weer ruimschoots goed gemaakt door afsluiter “Love On Replay.”

Naast haar liefde voor muziek is Claudia Norris ook geëngageerd om meisjes en vrouwen meer in de schijnwerpers te plaatsen en ze een goed gevoel te laten geven. Ze noemt zichzelf ook een ‘make-up artist’ omdat ze eveneens via video’s tips geeft over het aanbrengen van poeders, crèmes en lipstick. Maar onze mannen bij ‘Rootstime’ zijn in eerste instantie enkel maar geïnteresseerd in haar muzikale capaciteiten en die zijn tot nader order als ‘veelbelovend voor de toekomst’ te bestempelen.

(valsam)

Artiest info
Website