MARTIN KERR – BETTER THAN BRAND-NEW

Martin Kerr is een Britse folkzanger en songschrijver wiens roots liggen in Oakham, een stadje in de Engelse Midlands. Hij heeft enkele jaren geleden echter besloten om, gedreven door de liefde voor een Canadese vrouw die hij in China leerde kennen, zijn geluk te gaan beproeven in de Canadese stad Edmonton, Alberta. Dat deed hij eerst als straatzanger en nu probeert hij ook door te breken met zijn op plaat opgenomen liedjes en via veelvuldige live-optredens in zijn nieuwe thuisland.

Die nieuwe plaat heeft als titel “Better Than Brand-New” en bestaat uit twaalf tracks, waarvan hij er zelf elf heeft gecomponeerd, aangevuld met zijn knappe coverversie van het nummer “Lovers In A Dangerous Time”, een nummer uit het van 1984 daterende album “Stealing Fire” van de Canadese singer-songwriter Bruce Cockburn.

Met zijn loepzuivere stem loodst Martin Kerr zich moeiteloos door vlot in het gehoor liggende folkliedjes, waaronder de albumtiteltrack waarmee deze plaat al meteen heel knap begint. Elke muziekkenner zal invloeden van James Taylor, ‘Counting Crows’, Jack Johnson en John Mayer in de songs van de troubadour Martin Kerr kunnen herkennen. Wij horen hier en daar trouwens ook gelijkenissen met het werk van onze eigen minstreel ‘Milow’.

Enkele liedjes hebben een grote aaibaarheidsfactor en kunnen na enkele beluisteringen vlotjes meegezongen worden. Daarbij denken we dan vooral aan de nummers “Not In Stores” en “Just Another Man”. Af en toe worden de songteksten ook wat meer persoonlijk en intiem, zoals bijvoorbeeld in “The Update” (zie video), “My Old Shoes” en de mooie akoestische ballads “Disappear”, “Waiting Game”, “Mr. Liao” en slotnummer “A Little Longer”.

Zanger-gitarist Martin Kerr produceerde deze plaat samen met Stew Kirkwood, die ook meespeelt op gitaar, keyboards, piano en drums en die meeschreef aan twee songs, terwijl Mike Lent op basgitaar speelt en Christine Hanson bijdraagt aan de instrumentatie op cello. “Better Than Brand-New” is een heerlijke luisterplaat geworden van een singer-songwriter met kristalheldere stem die absoluut een ruimere bekendheid voor zijn muzikale werk verdient.

(valsam)
“What strikes me while listening to the album ‘Better Than Brand-New’ from singer-songwriter Martin Kerr is his crystal clear voice, touching and honest, like his song lyrics that are sometimes very personal and intimate. This originally British, but now Canadian artist truly deserves worldwide recognition for his excellent music.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video