WILL STEWART – COUNTY SEAT

Will Stewart is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist die na een aantal jaren in Nashville te hebben gewoond, besloot om in maart 2016 terug te keren naar zijn geboortestad in Birmingham, Alabama. Zijn voorliefde voor country- en Americana-muziek en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn geboortestreek werden geprojecteerd op zijn net verschenen debuutplaat “County Seat” waarop hij negen tracks heeft samengebracht.

Daarbij zit een zeer kort instrumentaal intermezzo “Otis In The Morning” van amper 1 minuut en twee songs die net de kaap van 2 minuten niet hebben gehaald: het akoestische countrydeuntje “Brush Arbor” en een in duet met Janet Simpson gebrachte cover van “Mine Is A Lonely Life”, een mooi countrywalsje dat al in 1963 geschreven en gezongen werd door Skeeter Davis.

Will Stewart is een country- en Americanazanger pur sang, zo’n troubadour die rondtrekt met zijn akoestische gitaar om de hals en elke gelegenheid te baat neemt om zijn liedjes voor een publiek te spelen. “Sipsey”, de openingstrack van deze plaat is een leuk swingende countryrocksong en het daaropvolgende “Rosalee” is een lekker meezingbaar nummer en meteen ook onze favoriete track op “County Seat”.

Het totale album duurt met minder dan 30 minuten muziek eigenlijk veel te kort, maar dat neemt niet weg dat we toch nog een paar zeer genietbare liedjes krijgen aangeboden met o.a. het meeslepende “Heaven Knows Why” en “Equality, Al”, de op de video te horen titeltrack “County Seat” en het met werk van Tom Petty en Bob Dylan vergelijkbare countryrocknummer “Dark Halls”.

Als debuutplaat kan deze cd zeker gelden en Will Stewart legt de lat der verwachtingen over zijn toekomstig werk al meteen behoorlijk hoog, maar er bestaat vooralsnog geen twijfel dat hij al die verwachtingen probleemloos waar zal gaan maken. Wij zullen hem dus zeker van nabij opvolgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
distr.: Sonic RendezVous

video