AVI JACOB – SURRENDER (EP)

Als wij de naam van Simone Felice ergens waarnemen in een promotekst of op een cd-hoesje, dan gaat onze belangstelling voor die plaat meteen stijgen, want deze voormalige ‘Felice Brothers’-drummer en nu als soloartiest zelf succesvolle singer-songwriter weet nieuw muzikaal talent te ontdekken en te koesteren, onder meer door zijn diensten aan te bieden als producer van hun platen.

Hier heeft Simone Felice dat gedaan voor de tweede ep van de Amerikaanse singer-songwriter Avi Jacob uit Providence, Rhode Island. Na de release van zijn debuutplaat, de ep “So Hard To Reach You” in 2014, kon Avi Jacob rekenen op de steun van de formatie ‘Counting Crows’ die hem de meest veelbelovende folkartiest voor de toekomst noemde en hem een voorprogramma voor Dr. John lieten spelen.

Hierin vond Avi Jacob voldoende motivatie om nieuwe songs te schrijven en ze nu in een studio in New England onder supervisie van Simone Felice te gaan opnemen voor deze tweede ep “Surrender”. In totaal krijgen we vijf nummers aangeboden waarvan er al twee als single op de markt werden gebracht: in 2017 was dat “New England” en begin 2018 het op de video in een live uitvoering te beluisteren “Pickup Truck”, een emotioneel beladen liedje over zijn schuldgevoelens ten opzichte van zijn ouders na het overlijden van zijn langdurig zieke vader.

Welk soort liedjes brengt Avi Jacob op deze plaat? We zouden het als een mix van folk, soul en R&B kunnen noemen, maar dan eerder folk die gezongen wordt door iemand met een soulstem. Ook James Felice verleent muzikale ondersteuning op piano en orgel bij deze songs en de mooie harmony vocals van Diana Lee verdienen hier ook een aparte vermelding.

Nadat de twee singles gepasseerd zijn, brengt Avi Jacob nog drie nieuwe nummers: het akoestische “One & Only” met James Felice op accordeon, het enkel met akoestische gitaar begeleide “All The Liars” en de soulvolle titeltrack “Surrender” als afsluiter. Met de boodschap ‘maar snel op naar een eerste volwaardig album’ zouden we hier onze recensie met een positieve noot willen afsluiten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Skate Mountain Records
distr. : Sonic RendezVous

video