BEECHWOOD – INSIDE THE FLESH HOTEL

Zanger-gitarist Gordon Lawrence, bassist Sid Simons en drummer Isa Tineo zijn de drie bandleden van de formatie ‘Beechwood’ uit New York City. Eind vorig jaar kwam deze groep met het album “Songs From The Land Of Nod” en nauwelijks een half jaartje later is er al een tweede plaat op onze redactie beland met het twaalf tracks tellende album “Inside The Flesh Hotel”.

Dat dit een zeer creatieve band is hoeft dus niet verder uitgelegd te worden. Ze componeren alle drie liedjes: 5 songs zijn van de hand van Gordon Lawrence, 2 van Sid Simons, 2 van Isa Tineo en nog eens twee zijn het resultaat van co-writing tussen Gordon Lawrence en de twee andere bandleden. Dat zijn er maar elf, zult u denken en dat klopt ook, want het nummer “Nero” is een instrumentaaltje dat een continue herhaling is van iets dat verdacht veel lijkt op de riff van “Lust For Life” van Iggy Pop.

De meeste tracks op “Inside The Flesh Hotel” zijn gitaarrocksongs zoals “Flesh Hotel”, “Over On Everyone” en “I Found You Out”. Een paar keer komen bij de beluistering herinneringen opduiken aan de muziek van de Engelse seventies-rockgroep ‘T. Rex’ rond de betreurde frontman Marc Bolan. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het op de bijgaande video gebrachte singeltje “Bigot In My Bedroom”.

Een aantal keren lijkt ‘Beechwood’ dan ook van het breed geplaveide rockpad af te wijken in de richting van de meer hitgevoelige popmuziek, o.a. bij de songs “Amy”, “Up And Down”, “Sucker” en de enige echte ballads op dit album: “I Don’t Blame You Anymore” en “Our Love Was Worth The Heartbreak” dat zelfs met een heus meezingend koor wordt gepresenteerd.

Mits wat ondersteuning van de radiostations zou ‘Beechwood’ wel eens enkele hitjes kunnen scoren met liedjes uit “Inside The Flesh Hotel”. We weten allemaal dat zoiets dezer dagen heel moeilijk is geworden en net daarom zijn hun twee voor juni geplande optredens in Nederland misschien wel het finale duwtje in de rug dat zo’n band nodig heeft om dit succes te kunnen bereiken.

(valsam)

 

 

1 juni 2018: Vera, Groningen, NL
3 juni 2018: Paradiso Noord, Amsterdam, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Alive Natural Sound Records
distr.: V2 Benelux

video