DAVID FITZPATRICK – PARACHUTES IN HURRICANES

Tijdens het opzoeken van informatie over de uit Milwaukee, Wisconsin afkomstige David Fitzpatrick stootte ik vaak op de namen van Bob Seger en John Mellencamp, twee rockartiesten waarmee deze Amerikaanse singer-songwriter frequent wordt vergeleken in de vakpers. Om dit te kunnen begrijpen moeten we u dan ook verwijzen naar een beluistering van zijn album “Parachutes In Hurricanes”, want daar staan inderdaad een aantal tracks op die zo op een plaat van deze twee rockers zouden kunnen worden opgenomen.

Gedurende enkele decennia was David Fitzpatrick de charismatische frontman en leadzanger van de ‘Dave Fitzpatrick Band’ uit Milwaukee, maar nu heeft hij zichzelf weten te overtuigen om het ook eens een keertje alleen te proberen via de release van dit debuutalbum als soloartiest. David Fitzpatrick heeft tekst en muziek van alle elf nummers op deze cd zelf geschreven en ook het aandeel van producer Gary Tanin mag in de realisatie van dit album niet over het hoofd worden gezien.

Het al meteen aan Bob Seger herinnerende nummer “Lost On The Same Street” trapt deze plaat af. Verderop krijgen we voornamelijk op rock geïnspireerde ballads en swingende gitaarnummers. In de eerste categorie ‘ballads’ kunnen we de liedjes “Long Way Down”, “Half A Mile”, “How I Wish”, “All In Tonight”, “Your Ghost”, “Bed Of Roses” en de afsluitende akoestische pianoballad “Done To Me” vermelden. Bij de meer uptempo rocksongs op deze plaat rekenen we “Lost On The Same Street”, “Money Isn’t Everything” en het zeer catchy liedje “If I Could”.

Of David Fitzpatrick na dit gesmaakte solouitstapje zal besluiten om op zijn ééntje verder te gaan of zich toch maar weer bij zijn vrienden van de band te voegen, dat zal de nabije toekomst moeten uitwijzen. Voor ons lijkt het een certitude dat het succes bij beide keuzes gegarandeerd kan worden.

(valsam)

Artiest info
   
 

CD Baby