DULCIE TAYLOR – BETTER PART OF ME

Tijdens de voorbereidingen voor het schrijven van een recensie over het nieuwe album “Better Part Of Me” van de Californische zangeres en songschrijfster Dulcie Taylor, moest ik tot mijn eigen verbazing vaststellen dat dit al haar vijfde plaat is die door mij van commentaar wordt voorzien. Het zal bij de vorige gelegenheden dan wel vooral positief geweest zijn, waardoor deze artieste ons haar nieuw werk blijft toesturen.

En dat vinden wij vooralsnog geen probleem, want het luisteren naar de elf nieuwe composities op “Better Part Of Me” blijft een aangename bezigheid, waarbij de mooie, sobere arrangementen en de loepzuivere zangpartijen van Dulcie Taylor al meteen weer opvallen. De eerste single uit dit album is “Halfway To Jesus” en die geven we u graag op de bijgaande video ter kennismaking mee.

Ook dit album werd opnieuw gerealiseerd in een nauwe samenwerking tussen Dulcie Taylor en multi-instrumentalist en producer George Nauful, die ook hier weer voor akoestisch en elektrisch gitaarwerk zorgt, naast bas en piano. Enkel songtitels van liedjes die u zeker eens moet gaan beluisteren zijn: “God Did Me A Favor”, “The Moon Is Cold”, “I Do”, “Halfway To Jesus”, het in duet met George Nauful gezongen nummer “Hearts Have To Break” en het intimistische “Dove Crying In My Window”, dat enkel door piano en cello wordt begeleid.

Dulcie Taylor begon aan haar muzikale carrière in 2000 toen ze haar debuutalbum “Other Side Of The Bed” in eigen beheer uitbracht. Daarna volgden “Diamond & Glass” in 2003 en “Mirrors And Windows” in 2004. Maar dan was er een lange onderbreking in het uitbrengen van nieuwe platen, want “Free Of This Sorrow” volgde pas in 2012. Nadien verschenen twee albums die ze als ‘Dulcie Taylor & Friends’ op de markt bracht: “Only Worn One Time “in de zomer van 2014 en “Wind Over Stone” eind 2015.

Met haar nieuwe plaat “Better Part Of Me” laat Dulcie Taylor echter opnieuw van haar horen en dat is nog altijd een heel fijne gebeurtenis, want dat ze nog helemaal niet is uitverteld en uitgezongen blijkt uit de kwaliteit van de tien zelf gecomponeerde liedjes en de door George Nauful geschreven albumtiteltrack op deze plaat. Dit is alweer een erg mooie cd van een getalenteerde singer-songwriter.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Black Iris Records

video