THEO LAWRENCE & THE HEARTS – HOMEMADE LEMONADE

Een glaasje zelfgemaakte limonade kan bij de broeiende temperaturen van dit vroege zomerweer zeker deugd doen. Dat wordt ons dan ook met veel plezier aangereikt door de in Gentilly in het zuiden van Parijs geboren en getogen singer-songwriter Theo Lawrence en zijn band ‘The Hearts’. Die formatie bestaat uit gitarist Louis Marin Renaud, bassist Olivier Viscat, toetsenist op orgel en piano Nevil Bernard en drummer Thibault Lecocq.

Zij doen dit in de vorm van tien door Theo Lawrence geschreven liedjes voor het album “Homemade Lemonade”. En dat het een verfrissende mix van diverse muziekgenres is geworden, dat kunnen wij hier alleen maar volmondig onderschrijven. Er zitten veel soulelementen in de mooie eerste single en albumopener “Heaven To Me” (zie video) en ook in de wat later volgende ballads “Search Your Heart”, “My Sunshine Is Dead” en “Who Was I”, stuk voor stuk songs die ons af en toe aan het rustigere werk van de Schotse Italiaan Paolo Nutini doen denken.

In het nummer “Never Let It Go” combineert Theo Lawrence soul met soft rock en de blend van blues en R&B heeft de sound van “Chew Me Up” bepaald. Loepzuivere rock’n’roll horen we dan weer in “A House But Not A Home”, een liedje dat ons doet herinneren aan de melodie van “I’m A Believer” van ‘The Monkees’. Eén van de mooiste songs op dit album is naar onze mening echter het op alt.country geënte, zes minuten durende nummer “Shanghai Lady” met erg knap instrumentaal werk op steelgitaar en orgel. Maar ook de schitterende akoestische albumafsluiter “Count Me In Tomorrow” boeit en beklijft van begin tot einde.

“Homemade Lemonade” is de eerste, maar zeker niet de laatste volwaardige plaat van ‘Theo Lawrence & The Hearts’. Zelf de meest kritische luisteraar zal op deze schijf geen enkel minder nummer kunnen terugvinden en de sterke variatie in deze tien songs bewijst dat deze jonge Franse band nog alle mogelijke muzikale richtingen uit kan. Heel sterk album van een getalenteerde formatie!

(valsam)

16 juni 2018: Pinkpop, Landgraaf, NL
31 augustus 2018: Into The Great Wide Open, Vlieland, NL


 

Artiest info
Website  
 

Label: Gentilly Potion / BMG

video