DAN SIEGEL – ORIGINS

Dan Siegel is een Amerikaanse jazzpianist uit Los Angeles die sinds 1979 actief in de clubs en pubs van L.A. en de Amerikaanse westkust. Hij heeft vorig jaar een aantal muzikale vrienden opgetrommeld om in de ‘B² Studio’ in North Hollywood, Californië het album “Origins” op te nemen. Dat is het zoveelste soloalbum in een lange rij van meer dan 20 platen die Dan Siegel in zijn lange carrière al heeft opgenomen.

Die in jazzmuziek gespecialiseerde instrumentalisten zijn gitaristen Allen Hinds uit Alabama en Ramon Stagnaro uit Peru, bassist Brian Bromberg, drummer Vinnie Colaiuta uit L.A., percussionist Lenny Castro en vibrafonist Craig Fundyga uit de Los Angeles-jazzscène en de Braziliaanse zanger Rogerio Jardim.

Op de plaat “Origins” werden tien door Dan Siegel gecomponeerde, gearrangeerde en geproduceerde tracks verzameld. Zelf speelt hij natuurlijk op zijn geliefde akoestische piano en dat levert voornamelijk zogeheten ‘lounge’-tracks op. Met nummers als “Rite Of Passage”, “When One Door Closes”, “After All”, “Arabesque” of “Moon And Stars” brengt hij vooral relaxerende jazzmuziek die zo onder één of andere filmscène kan worden geplaatst.

Meer ritmische tracks op “Origins” zijn “Lost And Found”, “Under The Sun”, het door ‘Latin’-invloeden gedomineerde “Crossing” en de afsluitende albumtiteltrack “Origins”, die ook wat bluesinvloeden vertoont. Zelf ben ik niet zo’n grote liefhebber van instrumentale pianojazzmuziek, maar het is met veel respect voor de fans van dit genre dat ik hen de aanschaf van dit plaatje van Dan Siegel warm kan aanbevelen.

(valsam)
“The name of Dan Siegel is well-known in the jazz scène of Los Angeles. This specialized player on keyboards has collaborated with the ‘crème de la crème’ in the world of jazz music and he has released more than 20 solo albums since his debut in 1979. Now we got his latest record ‘Origins’ with ten new self penned tracks that were recorded with top instrumentalists and some of his best friends.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DAN SIEGEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran