JOHANNA SILLANPAA– FROM THIS SIDE

Een ingenieuze mix van soul- en jazzmuziek, dat is het typerende kenmerk van de sound die de in Zweden geboren, maar in Canada opgegroeide zangeres Johanna Sillanpaa brengt, o.a. op haar nieuwste plaat “From This Side”. Het elf tracks tellende plaatje is haar vierde soloalbum en werd in de studio opgenomen met de instrumentale hulp van pianist Chris Andrew, contrabassist George Koller, drummer Tyler Hornby en trompettiste Ingrid Jensen.

Op dit nieuwe album begint Johanna Sillanpaa met haar versie van jazzklassieker “Time After Time”, een uit 1946 stammende song van Sarah Vaughan die een jaartje later tot hit uitgroeide in de versie van Frank Sinatra. Er staan nog enkele andere covers op deze plaat met “Everything I’ve Got Belongs to You”, gekend in de versie van Ella Fitzgerald uit 1956 en “Blue Skies”, de door Irving Berlin in 1926 gecomponeerde jazzklassieker die ettelijke keren werd gecoverd, maar vooral gekend is in de versie van Al Jolson uit de film “The Jazz Singer” en in de countryversies van Jim Reeves en Willie Nelson.

Een cover van een iets recenter nummer is de naar jazz omgebogen versie van het in 1970 door de Canadese folkzangeres Joni Mitchell voor haar album “Ladies Of The Canyon” gecomponeerde en gezongen nummer “Woodstock”. Dat liedje was destijds de B-kant van haar hitsingle “Big Yellow Taxi” en nadien werd die song ook in een hardrock-kleedje gecoverd door ‘Crosby, Stills, Nash & Young’ voor hun legendarische album “Déjà Vu” uit 1970.

Maar Johanna Sillanpaa schrijft zelf ook tekst en muziek van jazznummers. Op het album “From This Side” zijn dat o.a. “Thing Called Love” (zie video), “My Love” en het mooie “In My Dreams”. Daarnaast componeerde ze ook “Slow Down”, “Closer” en “I See Beauty” samen met pianist Chris Andrew en het nummer “Live Right” met de Canadese gitarist-componist Aaron Young uit Calgary. Verdienstelijke cd!

(valsam)
“Based on Swedish roots but long lasting Canadian jazz singer Johanna Sillanpaa covers four classics on her latest record ‘From This Side’. Next to those tracks, she has also composed her own songs, amongst which some potential future jazz classics can be found, especially tracks like ‘Thing Called Love’, ‘Closer’ and ‘In My Dreams’.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOHANNA SILLANPAA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Chronograph Records
Info: Hemifran

video