CARRINGTON MacDUFFIE– KISS MAKE BETTER

“Only An Angel” uit 2014 en “Rock Me To Mars” van 2017 waren twee ep-tjes van de Amerikaanse zangeres Carrington MacDuffie die ons konden overtuigen dat er nog veel meer talent verborgen zat in deze creatieve dame met roots in New York, maar de laatste jaren vooral pendelend tussen Austin en Seattle. Ons advies was destijds dan ook dat ze maar snel met een full-cd op de proppen moest komen. En zie, ons verzoek werd nu al ingewilligd door de release van het album “Kiss Make Better”, een dertien nummers tellende plaat.

Daarvan heeft zij er zelf elf gecomponeerd en twee liedjes zijn zorgvuldig geselecteerde coverversies van de tientallen keren gecoverde klassieker “Blue Moon” en van het als bonustrack toegevoegde “Why Can’t He Be You”, een heel mooie song die geschreven werd door Hank Cochran en een grote hit was voor Patsy Cline in 1962. Carrington MacDuffie brengt deze oorspronkelijke ballad in een verrassend swingende rockversie.

De albumopeningstrack is ook de titelsong en eerste single uit deze in Nashville, Tennessee opgenomen plaat: “Kiss Make Better” (zie video) is een knappe popballad die de aandacht van de luisteraar weet te vatten om nadien geïnteresseerd verder te luisteren naar de andere songs van het album. Erotiek en spirituele en fysieke liefde zijn de voornaamste aspecten van enkele songteksten die we hier te horen krijgen. Dat is zo bij de nummers “Red Kiss, Blue Halo”, “I Let You Kiss Me” en “You Are My Own Thing”, maar ook het pijnlijke afscheid aan het einde van een relatie komt aan bod in het sterke liedje “Over Again”.

Uptempo rock krijgen we in “Hot Sun Of The Summer” dat ook als een ballad op de ep “Only An Angel” stond, ritmische countryrock stuwt rustig voort in “Didn’t Wanna” en in “Come For Me” dat ook al op de ep “Rock Me to Mars” stond, en een catchy reggaedeuntje bepaalt de sound van het nummer “Love Chased Me”. Onze favoriete song uit dit album is echter “Rising Sun” waarin de uitstekende vocale capaciteiten van deze zangeres het best tot uiting kunnen komen. Het nummer herinnert ons qua opbouw aan “100 Years”, een song uit 1975 van de Nederlandse zangeres Joey Dyser.

Dit is overduidelijk een dame met groot talent als zangeres en als songschrijfster, hetgeen al bleek uit haar eerder verschenen ep-tjes, maar met deze eerste volwaardige plaat bewijst Carrington MacDuffie dat ze zonder meer een vaste plaats verdient tussen de hedendaagse sterren in de muziekwereld.

(valsam)
“It was already pretty clear from her previously released ep’s that Carrington MacDuffie is a great talent as singer and as songwriter of very catchy tunes. Her first full-cd ‘Kiss Make Better’ only confirms our initial opinion that she deserves to get a permanent place amongst the contemporary stars in the world of music.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CARRINGTON MacDUFFIE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pointy Head Records
Info: Hemifran

video