DONOVAN WOODS – BOTH WAYS

De zwaar bebaarde Canadese singer-songwriter en multi-instrumentalist Donovan Woods zal zijn succes niet meteen aan zijn looks te danken hebben, maar eerder aan de kwaliteit van zijn muziek en de songs die hij op zijn platen verzamelt. Zijn debuutplaat “The Hold Up” dateert toch al van 2007, maar de echte doorbraak kwam er in 2010 met zijn tweede album “The Widowmaker” en de nog eens drie jaar later uitgebrachte derde plaat “Don’t Get Too Grand”.

In 2016 won hij de ‘Canadian Folk Music Award’ als Engelstalige songschrijver van het jaar en zijn toen uitgebrachte vierde album “Hard Settle, Ain’t Troubled” werd genomineerd voor de categorie ‘album van het jaar’. Zijn liedjes werden in het voorbije decennium meer dan 45 miljoen keren gestreamd en elke maand beluisteren 1,2 miljoen mensen één van zijn songs op het forum ‘Spotify’. Deze artiest heeft dus duidelijk heel wat in zijn mars en dat komt hij nu opnieuw bewijzen met de release van zijn vijfde plaat die de titel “Both Ways” heeft gekregen.

Deze nieuwe cd bevat twaalf eigen composities van Donovan Woods, met soms heel sobere songs, naast rijkelijk georkestreerde folknummers die gepresenteerd worden in zijn vertrouwde stijl. Eerste single “Burn That Bridge” (zie video) is een heerlijke, moderne hitsong die deze artiest onder de aandacht van een breder internationaal publiek zal helpen brengen.

Maar deze plaat heeft nog enkele andere pareltjes op de tracklijst staan, zoals “Truck Full Of Money”, de radiovriendelijke liedjes “I Live A Little Lie” en “Easy Street” of het intimistische duet met de Canadese folk- en popzangeres Rose Cousins in het wondermooie, emotionele “I Ain’t Ever Loved No One”. Daarnaast brengt Donovan Woods ook enkele zeer ingetogen liedjes zoals “Our Friend Bobby”, “Read About Memory”, “Great Escape” en de aangrijpende album afsluitende prachtsong “Next Year”.

Zoals hier al eerder aangegeven, menen we dat als er één artiest is die een internationale doorbraak meer dan verdient, dat dit dan deze Donovan Woods wel mag zijn. Waarom we dit hier durven stellen, kunt u zelf gaan vaststellen tijdens zijn éénmalige doortocht in de Benelux op maandag 21 mei in zaal ‘Tivoli’ in Utrecht of in zaal ‘Trix’ in Borgerhout op woensdag 23 mei: een absolute aanrader en een geheide tip voor de echte fans van het betere verhalende singer-songwriterswerk.

(valsam)

 

21 mei 2018: Tivoli, Utrecht, NL
23 mei 2018: TRIX, Antwerpen, BE

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Meant Well / V2

video