MEADOW CREEK – ‘TIL DEATH DO US PART

‘Tot de dood ons scheidt’ is een zin die in onze taal de huwelijksbelofte afsluit die geliefden aan elkaar maken bij het trouwen. Het is een vorm van eeuwige trouw beloven die jammer genoeg in deze tijden steeds minder wordt waar gemaakt. Het Zweedse echtpaar Peter en Linda Dahl uit Degerfors gelooft echter nog altijd rotsvast in het realiseren van deze belofte en ze tonen dat aan de buitenwereld door hun nieuwste plaat te voorzien van de titel “’Til Death Do Us Part”.

Op dit tien songs tellende album brengt het koppel ook een liedje dat dezelfde titel heeft en dat u in een live uitvoering op de bijgaande video kunt beluisteren. Als prille tiener was Linda de leadzangeres van de lokale formatie ‘Angel’ en Peter een multi-instrumentalist, songschrijver en producer van de Zweedse formatie ‘Peckas Pack’ die vooral covers van bekende hits bracht. Daarna was hij ook nog lange tijd actief als lid van een in Zweden zeer succesvolle ‘ABBA’-tribute band.

Nadat ze in elkaars armen waren beland begonnen Peter en Linda Dahl samen op te treden bij de formatie ‘Whisky & Dynamite’ waarbij ze voornamelijk country- en bluegrassliedjes brachten. Sinds vorig jaar zijn ze echter begonnen met op te treden als duo onder de naam ‘Meadow Creek’. Aangezien ze allebei ook actief zijn als songschrijvers besloten ze om hun liedjes te bundelen voor dit nieuwe album “’Til Death Do Us Part”.

De tien songs op deze plaat zijn een gevarieerde mix van country, bluegrass, blues, pop en Americana. Het album werd geproduceerd door de wel zeer flink bebaarde Peter Dahl, samen met Göran Eriksson, gitarist in de begeleidingsband van de Zweedse country- en popzangeres Jill Johnson die 20 jaar geleden Zweden vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.

Door de tracklijst lopend horen we echo’s van ‘ABBA’ in de openingssong “Not Anymore”, bluesinvloeden en ‘First Aid Kit’-melodieën in “Rescue Me”, een duet ‘pur sang’ in de mooie countryballad “Small Shell From The Sea” en heel dansbare countryrock in de albumtiteltrack.

Daarna volgt een mooie melodie en dito Hammondorgelklanken in de door Linda gezongen ballad “Golden Frame”, bluegrass met banjomuziek in het duet “I Got You” en “So Far From Home”, groovy bluesmuziek in “Hey Now”, een regelrechte tearjerker in de countryballad “In The Blood” en sentimentele zang van Linda in de albumafsluiter “Time To Let It Go”, een trieste afscheidssong aan het einde van een zeer goed in de smaak vallende plaat van ‘Meadow Creek’.

(valsam)
“’Til Death Do Us Part’ is a promise that is made by many couples during their wedding ceremony. These days, not so many married ones manage to stick to this promise. However, the Swedish duo Peter and Linda Dahl still strongly believe in this lifetime engagement and express their feelings in ten excellent songs on their latest album. That is a very pleasant musical surprise filled with country and bluegrass music.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video