GREGOR ST. JOHN – WOMAN WARRIOR (EP)

Hij begon in 2002 als ‘street busker’ in de straten van Londen en trok daarna de Europese steden in om het voorbij wandelende publiek met zijn liedjes en zijn muzikale boodschappen te plezieren. Maar onlangs leerden we Gregor St. John hier ook kennen als maker van platen toen we voor ‘Rootstime’ zijn debuutalbum “Wisdom” voor het schrijven van een recensie kregen voorgeschoteld.

Die albumtitelsong krijgen we nu opnieuw te horen op de net uitgebrachte single “Woman Warrior”, net trouwens als twee andere nummers uit dat album: “Empathy” en “No More War”, dit laatste nummer echter in een wat ingekorte versie.

“Woman Warrior” (zie video) is eigenlijk een wat vreemd beginnend nummer, dat daarna snel uitmondt in een moderne folksong, gecomponeerd door deze singer-songwriter die het verbeteren van deze wereld tot één van zijn belangrijkste opdrachten en objectieven lijkt te beschouwen.

Dit liedje werd al in 2017 in een Londense studio opgenomen onder het toeziende oog van de Belgische muzikant Joost Heremans en mag daarom dan ook als een bruggetje gezien worden naar een volgende full-cd van Gregor St. John.

Net als bij zijn eerste album gaat de opbrengst uit de verkoop van deze single nu ook weer integraal naar projecten die het planten van nieuwe bomen als doel hebben: een idealistisch en nobel initiatief van een muzikant die ons mee doet hopen dat deze wereld nog niet helemaal naar de verdoemenis is gegaan.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video