SCOTT SMITH – IGNITING THE FLAME (EP)

Twee jaar geleden debuteerde singer-songwriter Scott Smith uit de Bay Area van San Francisco op plaat met de release van zijn album “The Sum Of Life”, een plaat die de Americana- en countryrocker positieve kritieken in de vakpers en ook hier bij ‘Rootstime’ opleverde. Het moedigde hem aan om songs te schrijven voor een volgende plaat die er kwam in de vorm van een ep “Down To Memphis” en de hier door ons becommentarieerde, zes liedjes tellende ep “Igniting The Flame”.

Samen met cd-producer Jeff Martin schreef hij het nummer “My Soul To Keep” en de resterende vijf songs werden door Scott Smith zelf van tekst en muziek voorzien. Openingstrack “Drop Kick It” en de albumtiteltrack “Igniting The Flame” zijn twee rocksongs met een stevige countryinslag. Voor “My Soul To Keep” werd een blazerssectie, bestaande uit trombone, saxofoon en trompet in de studio in Berkeley gehaald en Vicki Randle zorgt voor bijhorende backing vocals.

Song nummer vier “Bulls Eye To My Heart” is opnieuw een swingende rocksong met dominerend werk van Spencer Burrows op orgel en Nina Gerber op leadgitaar. “Rolling Home” is daarna een veel rustigere rockballad waarin blues- en soulinvoeden te horen zijn. Daarmee zijn we al aan het einde van dit minialbum aanbeland, waar het nummer “Eating Like Hippies” voor een alweer stevig swingende afsluiter zorgt.

Scott Smith steekt op deze plaat voor de derde keer in zijn carrière het vuur aan het lont en dat resulteert ook nu weer in een explosief rockend album met vlotte songs en behoorlijk goed zangwerk. We hopen dan ook dat zijn volgende muzikale project opnieuw een volwaardig album mag zijn.

(valsam)
“For the third time in his career, San Francisco Bay located country rocker Scott Smith puts the fire to the fuse. It results in six explosive rock songs with influences from country, blues and Americana. Hopefully, his next release will again be a full cd in the style of his debut album ‘The Sum Of Life’.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran