DUMONT - STAY A WHILE

Dit plaatje is zonder meer een schitterend debuut van deze rockband uit Genk.  Dumont (vroeger The Swish) bestaat uit zanger /gitarist / songschrijver Johan Dengis, Albert Claesen op bas, Michel Wouters op drums en Zjef Mauritz Cludts op gitaar.  Occasioneel vervoegt Pino Guarraci (ex-Clown ; Rock Rally finalist 1978) op toetsen de band.

De band heeft in de 40(!) jaren dat ze bestaat een stevige livereputatie opgebouwd en deze nagelnieuwe 4 track EP cd werd enkele weken geleden in Westerlo voorgesteld in het voorprogramma van Elliott Murphy, die op de plaat trouwens meedoet als gastmuzikant en op backing vocals.  De legendarische New York/Parijse singersongwriter verbleef voor deze gelegenheid enkele dagen in Genk om opnames te maken in Studio Crescendo. 

Verdere gastmuzikanten zijn Davy Jansen (Mad About Mountains) op steelgitaar en Arnouit Hellofs (Hooverphonic) op drums. Elliott Murphy is trouwens een artiest die door Dumont altijd hoog in het vaandel werd gedragen. Diens Last Of The Rock Stars stond tijdens concerten jarenlang op de setlist. Andere invloeden, die we ook af en toe in de muziek van Dumont horen terugkomen,  zijn oa.  Lou Reed, David Bowie, Neil Young en Tom Petty.  Bepaald niet de minsten, en dat weet je ook welke kant de muziek van Dumont uitgaat.

De eerste single Stay A While klinkt zonder meer fantastisch.  Een mooie ballade, geweldig gezongen en ingekleurd door mooie steelgitaarpartijen. De rocker 100 Years heeft een sterk refrein dat echt blijft hangen en Big Bear Street is een song over Genks leukste en gezelligste straat, de Vennestraat).  Het sublieme The Gun (ook de volgende single) klinkt als een geweerschot zo krachtig & luid, en afsluiter Start Living Now is een uitbundig rockende ode aan het leven.

Knappe rockmuziek uit Limburg is dit. De Genkse link met stichter van de steenkoolmijnen Andr√© Dumont is mooi meegenomen.  Dumont is een band met heel wat in haar mars.  Dit debuut is daar alvast een mooi visitekaartje van.

Marc Vos

 

 

 

Artiest info
   
 

label: Starman Records

video