J. BRIOZO – DEEP IN THE WAVES

‘J. Briozo’ lijkt op het eerste zicht de naam van een persoon te zijn, maar dat klopt niet, want achter dat pseudoniem gaat een indie folk- en rockgroep schuil die zijn thuishaven heeft in Minneapolis, Minnesota. Deze als een kwintet optredende band werd gevormd rond singer-songwriter en multi-instrumentalist Jeff Crandall die ook als frontman van de lokale rockgroep ‘Swallows’ actief is en zijn meer rustige songs in dit zijproject heeft gestoken. De andere bandleden van ‘J. Briozo’ zijn bassist en cellospeler Aaron Kerr, gitarist Brett Hansen, percussionist en toetsenist Tyson Allison en drummer Justin DeLeon.

Met dertien door Jeff Crandall gecomponeerde nummers werd nu een eerste album van ‘J. Briozo’ samengesteld, een werkstuk dat onder de titel “Deep In The Waves” op de buitenwereld werd losgelaten. Kenmerkend is de sfeervolle sound die bij deze songs werd gecreëerd. Dat valt al meteen op bij de subtiel georkestreerde en breekbaar gezongen openingstrack “Blind” die we voor u in een live uitvoering op bijgaande video ter kennismaking hebben toegevoegd. Ook in de daaropvolgende albumtiteltrack “Deep In The Waves” en in het liefdesliedje “Beautiful Mess” wordt het tempo gedempt gehouden en krijgen we allerlei ijle, vanuit de verte klinkende geluiden toegevoegd.

Maar dan worden we plots uit onze droomwereld gerukt door het rockende en ‘Beatles’-achtige “Spinning Out”. Ook in het wat later volgende “The Big Parade” wordt er veel steviger gerockt en menen we gelijkenissen te zien met de muziek die iemand als Jack Johnson pleegt te brengen. Slotsong “Sun Sun True” past helemaal niet in dit geheel omdat het een snel vervelende repetitieve opsomming is van de drie woorden uit de titel van het nummer, dat er volgens ons beter was afgevallen bij de samenstelling van de tracklist van dit album.

Maar gelukkig is dat sfeervolle karakter wel weer terug aanwezig in de meeste tracks op dit album, want die gemoedsrust creërende sound lijkt ons de belangrijkste kracht van ‘J. Briozo’ te zijn. Aan te bevelen in dit genre zijn dan ook de songs “Las Cruces”, “Firefly”, het dromerige en erg korte “Blue” dat als nieuwe single zal verschijnen en “Camera Obscura”.

Invloeden van o.a. artiesten als Justin Vernon aka ‘Bon Iver’ en Beck Hansen aka ‘Beck’ zoals hij klinkt op zijn album “Morning Phase” uit 2014 zijn ook wel merkbaar in enkele tracks op “Deep In The Waves”. Het is een album dat volgens ons geen echte radiohits zal gaan opleveren, maar dat als geheel wel voor een aangename luisterervaring zal kunnen zorgen.

(valsam)

“’J. Briozo’ is not the name of a person, but it is the band name of an indie folk and rock quintet from Minneapolis, Minnesota formed around singer-songwriter and multi-instrumentalist Jeff Crandall. ‘Deep In The Waves’ is their debut album which contains 13 Crandall-compositions that in our opinion are not fit to become radio hits, but as a whole are forming a record with a mix of ballads and rock songs which are very pleasant and cosy to listen to.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: J. BRIOZO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Swallow The Music

video

info: Hemifran