PATRICIA VONNE – TOP OF THE MOUNTAIN

 

‘It’s not the mountain we conquer, but ourselves’ is een uitspraak van de vermaarde Sir Edmund Hillary, de Nieuw-Zeelandse ontdekkingsreiziger, bergbeklimmer en filantroop. Met die wel overwogen woorden in gedachten begon zangeres, songschrijfster, activiste en filmactrice Patricia Vonne (né Rodriguez) uit San Antonio, Texas aan het componeren van nieuwe songs voor haar zevende studioalbum “Top Of The Mountain”, de opvolger voor het geheel Spaanstalige plaatje “Viva Bandolera” dat in 2015 op de markt is verschenen.

Deze 48-jarige, zeer leuk ogende artieste heeft met deze cd alweer een pareltje van kwalitatieve en knap entertainende muziek afgeleverd. Een blik op de tracklijst leert ons dat ze voor enkele nummers de deskundige hulp van collega-muzikanten heeft gekregen. Zo schreven haar vaste gitarist en pianist Robert LaRoche en singer-songwriter Willie Nile mee aan de openingstrack “City Is Alive”, ‘Tex-Mex’-icoon Joe ‘King’ Carrasco hielp mee aan en zingt ook mee op het nummer “Lil Lobo” en voor “Tidal Wave” kreeg Patricia Vonne de componeerhulp van niemand minder dan Alejandro Escovedo.

Daarnaast schreef Robert LaRoche de gitaarpartijen voor de albumtiteltrack “Top Of The Mountain” en voor de als bonustrack aan deze plaat toegevoegde song “Stop The Madness”. Drie nummers brengt Patricia Vonne in de Spaanse taal: “Illuminaria (Illumination)”, “Madre De Perla (Mother Of Pearl)” en “Canción De La Boda (Wedding Song)”. Voor één nummer begeeft ze zich zelfs even aan onze Nederlandstalige woordenschat in “Lekker Ding (Sweet Thing)”. We vragen ons af waar ze dat heeft geleerd en wie de gelukkige was die het onderwerp van dit nummer is mogen worden.

De meeste tracks op “Top Of The Mountain” zijn stevige gitaarrocksongs, met uitzondering van de Spaanstalige nummers, “Tidal Wave” en countryrocksongs “Graceland Trip” (zie video) en “Lekker Ding”, naast de intimistische pianoballad “God”s Hands”. Verder is er ook nog het instrumentale “Western Blood” dat als soundtrack voor een spaghetti-westernfilm zou kunnen dienen.

Na “Worth It” uit 2010, “Rattle My Cage” uit 2013 en “Viva Bandolera” uit 2016 is “Top Of The Mountain” het vierde album van Patricia Vonne dat ik voor ‘Rootstime’ heb mogen recenseren en dat is me echt nog geen moment gaan vervelen. De creativiteit en de originaliteit van deze rasartieste verbaast me telkens opnieuw en het feit dat ze voor het componeren van haar liedjes zoveel hulp krijgt van andere grote genregenoten bevestigt alleen maar dat zij een zeer gewaardeerde zangeres is in Texas, in Amerika en in de rest van de countryrock minnende muziekwereld.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: PATRICIA VONNE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: MIG-Music

video