LOW LILY – 10.000 DAYS LIKE THESE

 

Zo’n kleine drie jaar geleden hoorden we hier voor het eerst van een nieuwe folk-, bluegrass- en Americana-muziek brengende formatie uit New England, de uit zes staten bestaande regio in het noordoosten van de Verenigde Staten. Dat gebeurde toen met de release van de zes songs tellende ep “Low Lily” van het gelijknamige trio, bestaande uit sopraan Liz Simmons (gitaar), tenor Flynn Cohen (gitaar en mandoline) en alt Lissa Schneckenburger (viool).

Zingen doen ze alle drie om beurten, nu ook zo op hun eerste volwaardige plaat die “10.000 Days Like These” als titel meekreeg, zo vernoemd naar het album afsluitende lied dat we u graag in een live uitvoering op bijgaande video laten horen. Dezer dagen treedt ‘Low Lily’ vaak op als een kwartet na de toevoeging van contrabassist Corey DiMario van ‘Crooked Still’ voor hun liveoptredens.

Dit debuutalbum bestaat uit elf nummers, waarvan enkele tracks moderne eigen composities zijn die elk van de vier leden heeft geschreven. Maar met het nummer “Sovay” is er ook een bewerkte traditional en de band biedt twee compleet naar folk aangepaste coverversies van de songs “Rock Of Ages” van Gillian Welch en van “Brothers In Arms” van Mark Knopfler en zijn band ‘Dire Straits’.

‘Low Lily’ is overduidelijk een ‘string band’ zoals men dit in de muziekwereld pleegt te definiëren. Deze snaarinstrumenten zijn uitermate geschikt voor het spelen van akoestische nummers in het folk- en bluegrass-genre of voor het produceren van de ‘old school Appalachian’ sound. De liefde voor de traditionele folkliedjes kregen ze allemaal reeds als kind ingelepeld via de platen van hun ouders.

De door Flynn Cohen gecomponeerde nummers “Full Grown Love” en bluegrass-instrumentaaltje “The Good Part” vallen bij ons het meest in de smaak, naast de intimistische song “Dark Skies Again” die Liz Simmons zingt, maar die geschreven werd door haar vriendin Sarah Yanny, die ook meeschreef aan de albumtiteltrack “10.000 Days Like These”. Lissa Schneckenburger componeerde drie tracks voor dit album met de akoestische ‘handclapping’ song “Hope Lingers On”, “Good, Bad, Better” en het enkel door haar op viool gespeeld nummer “Single Girl”. Dit is echt wel een leuk plaatje in zijn genre.

(valsam)

“ The typical music style from the New England based trio ‘Low Lily’ is to be found in folk, bluegrass and Americana. 10.000 Days Like These’ is their debut record on which this man and two ladies are all taking their part of singing the lead vocals. Their cover versions of the Gillian Welch-song ‘Rock Of Ages’ and the ‘Dire Straits’-classic ‘Brothers In Arms’ demonstrate their ability to give a complete new interpretation and adaptation of these well-known songs.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LOW LILY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Mad River Records

video