HANNAH SANDERS AND BEN SAVAGE – AWAKE

In 2016 kregen we hier op onze redactie een exemplaar toegestuurd van het verrassende debuutalbum “Before The Sun” van gelegenheidsduo Hannah Sanders & Ben Savage. Ben Savage groeide op in Fenlands, een kuststreek in het oosten van Engeland en wat verderop in het noordoosten van Engeland lagen de roots van zangeres Hannah Sanders in Norwich. Beide artiesten hadden al een mooie carrière in de folkmuziek gerealiseerd toen ze na een toevallige ontmoeting in een lokale folkclub elkaars interesse in dit muziekgenre wilden beklinken door het vormen van een folkduo.

Het succes van “Before The Sun” was een grote motivator voor beiden om verder samen te werken en nieuwe nummers te gaan schrijven voor een opvolger van dat album. Die is er nu gekomen met een alweer ronduit schitterende plaat die “Awake” werd genoemd. De prachtige stemmen van Hannah en Ben blenden wonderwel in de songs op deze plaat en ook de muziek bij deze liedjes getuigt van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Op “Awake” biedt dit duo u deze snoepjes aan: zes eigen composities, een instrumentaal nummer “Every Night When The Sun Goes In”, naast twee bewerkte folktraditionals met “Reynardine” en “Santa Fé Trial”. Daarenboven krijgt u ook nog heel knappe coverversies van het door Woody Guthrie gecomponeerde en door Billy Bragg en ‘Wilco’ op het album “Mermaid Avenue” uit 1998 gebrachte nummer “Way Over Yonder In The Minor Key” en van het door folklegende Pete Seeger al in 1958 gezongen liedje “One Grain Of Sand”.

Er werd ook gekozen voor een eigen nummer om als eerste single uit dit album te worden getrokken. Die keuze viel op het wat donker klinkende liedje “I Met A Man” (zie video), maar had eigenlijk net zo goed voorbestemd kunnen zijn voor albumopener “Selkie Song”, de albumtiteltrack “Awake” of het mooie “7”. Noteert u alvast onze conclusie: dit is een verrassend mooie en warme plaat om te ontdekken en om oeverloos van te genieten tijdens het wegdromen naar uw intiemste momenten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Sungrazing Records / Proper Records

video