LEIF DE LEEUW BAND – LIVE IN CONCERT

 

 

 “ An evening with LEIF DE LEEUW BAND with Special Guests… “

De Leif de Leeuw Band is de Nederlandse blues / rock band rond het jonge gitaarfenomeen Leif de Leeuw. In 2009, op zijn vijftiende, won hij voor het éérst (en in 2014 opnieuw) de prestigieuze Sena Young Talent Guitar Award en sindsdien, timmert hij stevig aan zijn toekomst doorheen de Europese blues scene. Leif de Leeuw studeerde gitaar aan de popafdeling van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. De erkenning groeide, want in 2014 was de band de winnaar van de Dutch Blues Challenge en, een jaar later werden ze tijdens de European Blues Awards uitgeroepen tot “Best Band 2015”.

Na hun ‘EP de Luxe [2014] is ‘Leelah’ het debuut studio album van de Leif de Leeuw Band. ‘Live in Concert’ (de opvolger van ‘Until Better Times’ [2017]) is het éérste live album van de band. Naast Leif de Leeuw stonden op het poppodium Bibelot, gevestigd in het Energiehuis te Dordrecht (het podium is één van de kernpodia in Nederland, waartoe ook zalen als Paradiso en 013 horen) ook Sem Jansen (zang, gitaar), Tim Koning (drums) & Boris Oud (bas, zang) op het podium. Er waren ook “Special Guests”: Martin Verdonk (percussie), Rick Linzel (keys) & Maaike Adegeest en Djoeke Boomsma (b-vocs).

Het is een album met zeven eigen nummers (uit de drie eerdere releases) en drie “interpretaties” van ongetwijfeld voorbeelden als Jimmi Hendrix (”Little Wing” – ‘The Cry Of Love’ [1983]), Gov’t Mule’s frontman Warren Haynes (”Fire In the Kitchen” – ‘Tales of Ordinary Madness’ [1993]) en Gregg Allman (”Whipping Post” – ‘The Allman Brothers Band’ [1969]).

“Listen Here People”, het eeste eigen Leif nummer, is een swingende shuffle met een flinke portie funky soul die gevolgd wordt de slepende funky bluesrocker “Never Giving In”, waarin op slimme wijze fusionlicks afgewisseld worden met Allman Brothers-achtig gitaarwerk. Nog meer Allman Bros invloeden (lees: “Ramblin’ Man”) hoor je in de intro van “Getting Older” met verder de knappe zang van Sem Jansen, die gebackt wordt door Maaike Adegeest & Djoeke Boomsma. “All Coming Back” is de volgende funky bluesrocker en “Be Loyal” is een ook een funky nummer.Het meer dan dertien minuten durende ”Once and For All” is een slow blues à la lettre? waarin Leif zowel zijn jazzy als zijn bluesy kant demonstreert. “Strictly Confidential” is de laatste original. Hierna volgt nog de afsluiter “Whipping Post”, waarin de Allman Bros door het viertal d.m.v. jazzy improvisaties en  met eigen accenten, helemaal en knap naar hun eigen hand gezet worden.

Met ‘Live in Concert’ van de Leif de Leeuw Band heb je het gevoel of je er live in de Bibelot bij stond. Je voelt de energie en je proeft de sfeer. Met veel gevoel voor details weet het viertal dit heel knap te brengen. Het album van deze Nederlandse top band wordt deze maand (21/05/18) aan het publiek voorgesteld tijdens het RIBS & BLUES Fest. in RAALTE.  

Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de band!

Eric Schuurmans

 

RIBS & BLUES – RAALTE.NL @ 21/05/18: CD PRESENTATIE
HSF Fest. - Sint-Michielsgestel.NL @ 30/06/18
Big Rivers - Dordrecht.NL @ 14/07/18
Waterpop - Wateringen.NL @ 28/07/18
DrumDrieDaagse - Den Haag.NL @ 17/08/18
Boerenrock Fest. - Drouwenermond.NL @ 19/08/18

 

Album track list:
”Fire In the Kitchen” [Warren Haynes] – 02.”Listen Here People” – 03.”Never Giving In” – 04.”Little Wing” [Jimi Hendrix] – 05.”Getting Older” – 06.”All Coming Back” – 07.”Be Loyal” – 08.”Once and For All” – 09.”Strictly Confidential” – 10.”Whipping Post” [Gregg Allman] – Written by Leif De Leeuw and/or as [noted] ℗ 2018 – Produced by Jasper Ras

Album line-up:
Leif de Leeuw: guitar
Sem Jansen: vocs, guitar
Tim Koning: drums
Boris Oud: bass, vocs
& Special Guests : Martin Verdonk: percussion / Rick Linzel: keys / Maaike Adegeest: b-vocs / Djoeke Boomsma: b-vocs

Discography LEIF DE LEEUW BAND:
Live In Concert (Recorded at Bibelot in Dordrecht, NL – 2018) [2018] | Until Better Times [2017] | Leelah [2016] | EP deLuxe [2014] |

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video