VIVE LA FÊTE – DESTINATION AMOUR

‘Lang leve het feesten!’, dat is de favoriete levensleuze van het 21 jaar geleden opgerichte muzikale duo ‘Vive La Fête’, zijnde zanger-gitarist Danny Mommens en zijn eclatante partner Els Pynoo uit Gent. Hun synthetische popmuziek die verweven wordt met dance, punk, new wave en elektrorock is door de jaren heen tot het culturele erfgoed van de Belgische popmuziek gaan behoren.

Zangeres Els Pynoo heeft ervoor gekozen om haar liedjes in het Frans te zingen en de door de Belgische synthesizerspecialist Dan Lacksman en Danny Mommens geproduceerde platen hebben het wereldwijd kunnen waar maken, in zoverre zelfs dat de muziek van ‘Vive La Fête’ de laatste jaren vaak gebruikt wordt bij de internationale modeshows van grote huizen zoals ‘Yamamoto’, ‘Hugo Boss’ en ‘Chanel’, het modelabel van topontwerper Karl Lagerfeld.

Na hun debuutplaat “Attaque Surprise” uit 2000 volgde er nog een lange reeks van albums met de plaat “2013” uit hetzelfde jaar als laatste realisatie. Maar anno 2018 is ‘Vive La Fête’ er weer helemaal terug met een heel mooi nieuw album dat “Destination Amour” heet en dertien tracks bevat met een ‘Monks Mix’ van de albumtitelsong recht vanuit één of ander klooster of abdij als bonustrack, hoewel het sensuele gekreun van Els Pynoo daar wellicht minder geapprecieerd zou kunnen worden.

De stem en het accent in het Frans van de tijdens liveoptredens vaak excentriek geklede Els Pynoo herkent de muziekliefhebber dezer dagen uit de duizend en ze blijkt op deze nummers nog altijd beter te worden, getuige daarvan o.a. de openingssong “A Paris” die we op de bijgaande video meegeven. De contributies van voormalige ‘Telex’-synthesizerspeler Dan Lacksman aan enkele nummers op ‘Destination Amour’ zijn overduidelijk aanwezig in tracks als “Toute La Nuit”, “Tourterelle”, “Samedi Soir”, “Jamais Oublier” en albumtiteltrack ”Destination Amour”.

Toch gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar de minder door synthesizer gedomineerde liedjes zoals “Mots Bleus”, “Impossible Amour”, “Fous De Tout” of “C’est Débile”. Maar op deze nieuwe plaat biedt ‘Vive La Fête’ vooral voor elk wat wils en toont het duo dat ze nog lang niet van plan zijn om het maken van muziek achterwege te laten en terug te keren naar de rust van hun boerderij in West-Vlaanderen. En daar zijn ook wij tot nader order heel blij mee.

(valsam)

 

 

26 mei 2018: Belvédère, Namen
19 augustus 2018: W-Fest, Wannegem-Lede

 


Artiest info
Website  
 

Label: Firme De Disque

video