SLOW PILOT – GENTLE INTRUDER

‘Slow Pilot’ is een Belgische formatie rond singer-songwriter Pieter Peirsman, aangevuld met bassist Maarten Van Mieghem, elektrisch gitarist Sebastian Leye en drummer Laurens Billiet. Met deze band werden tien nummers voor een eerste volwaardige studioplaat opgenomen. Het resulteerde in een uitstekend album dat de titel “Gentle Intruder” kreeg en waaruit de gelijknamige single (zie video) intussen regelmatig op de Belgische radiostations te horen is.

Een zeer opvallend aspect aan de muziek op deze plaat is de aanwezigheid bij een vijftal tracks van het 16 leden tellende ‘Belgian Session Orchestra’, een strijkersensemble onder leiding van dirigent Cédric Murrath dat ook veel samenwerkt met ‘Hooverphonic’, de groep waar Pieter Peirsman sinds twee jaar eveneens voor de mannelijke zangpartijen zorgt.

De albumopener “Anyone” werd eerder al als eerste single uit deze plaat op de markt losgelaten. Naast enkele stevig rockende nummers zoals “Parade” en het crescendo opgebouwde “Grow”, gaat ‘Slow Pilot’ ook een paar op de melancholische en melodieuze toer, o.a. in het uitstekende “Little Boy”, albumtiteltrack “Gentle Intruder”, het akoestische “Hard To Love” en het intieme “Wolf”.

Helemaal aan het einde van deze plaat krijgen we ook een geactualiseerde versie van de reeds in 2014 uitgebrachte single “Dance The Night Away”. Dat is geen coverversie van de bekende song van ‘The Mavericks’, maar wel een destijds door Pieter Peirsman zelf gecomponeerde ballad. ‘Slow Pilot’ is dan misschien wel een vrij nieuwe naam aan het Belgische muziekfirmament, maar het is er ongetwijfeld ook ééntje die voor langere tijd op onze nationale radiostations te horen zal zijn.

(valsam)

 

15 juli 2018: Charlatan, Gentse Feesten, Gent
11 augustus 2018: Fonnefeesten, Lokeren
4 september 2018: Het Keizershof, Turnhout

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Starman Records

video