BUSCEMI – LUNA MISTERIOSA

“Luna Misteriosa” is alweer het achtste studioalbum in de 23-jarige muzikale loopbaan van Dirk Swartenbroekx, beter gekend als ‘Buscemi’, de Belgisch-Limburgse DJ, producer en grootmeester in de elektronische dancemuziek. Aan deze nieuwe plaat heeft hij een dikke drie jaar gewerkt, samen met zijn goede vriend en mede-componist Henrique Marques.

Zoals bij de meeste platen van ‘Buscemi’ is het finale resultaat van zijn muziek ook nu weer een breed gevarieerde mix van elektro-dance, bossa nova, latin, jazz, soul, afrobeat, drum’n’bass, dub en lounge. Zijn originele muzikale composities worden gebruikt voor films, televisieseries en modeshows en zijn reputatie als remixer is groot en internationaal. Denk maar even aan de remixen die hij maakte van Melody Gardot’s song “Amalia”, van Isabelle Antena’s nummer “Seaside”, van het ‘Hooverphonic’-liedje “The World Is Mine” en van de ‘Calexico’-song “Crystal Frontier”, waar hij in 2001 in eigen land zelf een grote hit mee scoorde.

Op “Luna Misteriosa” staan veertien tracks waarvan zes geheel instrumentale nummers en acht ingezongen nummers, waarvoor ‘Buscemi’ een beroep heeft gedaan op bevriende zangers en zangeressen. Zo zingt en fluit de uit Genk afkomstige Italiaan Luigi Catalano op de albumtiteltrack (zie video) en op het nummer “Red Lips Gold”.

Andere gastvocalisten zijn de Britse zanger Leo Wood uit Bristol die zingt op “Addicted”, de eerste single uit dit album en ook bij het nummer “Stronger”, naast Peter Lesage, pianist bij o.a. Gabriel Rios en Flip Kowlier, bij de song “When The Light Goes Out”. Verder zijn de vrouwelijke bijdragen afkomstig van de Braziliaanse zangeres Silvia Ramirez op “Fim Do Caminho”, van de Belgische Cathérine Kools (aka ‘Lady Cath’) op “Words Refine” en van de in Los Angeles wonende Chileense zangeres Yael Meyer, die zorgt voor de zang op “Moments In Time”.

Dit album is alweer het zoveelste bewijs van het grootse talent dat er schuil gaat in deze Belgische muziekkunstenaar. De plaat “Luna Misteriosa” zal internationaal worden uitgebracht en ‘Buscemi’ zal daarna de wereld rondtrekken om zijn werk in allerlei landen op verschillende continenten te gaan voorstellen, naast het spelen van ettelijke DJ-sets. Maar eerst zal hij tijdens de zomermaanden vooral zijn fans in België met al dit leuks gaan plezieren, zoals u kan zien op de concertlijst op zijn website.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Prova Records

video