PARKER MILLSAP – OTHER ARRANGEMENTS

De amper 24-jarige singer-songwriter Parker Millsap is wat men pleegt te noemen ‘een snel rijzende ster’ in de wereld van de Amerikaanse country- en bluesmuziek. Zijn liefde voor deze muziekgenres ontstond tijdens het beluisteren van de platen die zijn ouders in hun huis in het kleine dorpje Purcell, Oklahoma speelden en tijdens het bijwonen van de kerkdiensten in de ‘Pinkstergemeente’ waartoe zijn familie behoorde.

Zijn debuut op plaat dateert van 2012 met het album “Palisade”, gevolgd door het naar hemzelf vernoemde album “Parker Millsap” in 2014 en het in 2016 uitgebrachte “The Very Last Day”. De mix van blues, country, rock, folk en Americana in zijn songs leidde ertoe dat hij al snel door een heel breed publiek werd opgenomen en zo voorprogramma’s mocht verzorgen voor o.a. Patty Griffin, Jason Isbell, ‘Old Crow Medicine Show’, Lucinda Williams en ‘Shovels & Rope’. Elton John roept tegen iedereen die het horen wil dat hij een grote fan is van Parker Millsap.

Deze maand verschijnt zijn vierde album “Other Arrangements” met daarop twaalf nummers waarvan enkel de song “Come Back When You Can’t Stay” een schitterend ‘break-up’-duet is dat hij samen met de hierop meezingende Jillette Johnson heeft gecomponeerd. Voor alle andere tracks schreef Parker Millsap helemaal alleen zowel de teksten als de muziek. Daarenboven speelde hij bij de studio-opname van deze nummers op gitaar, banjo en mondharmonica.

Op deze nieuwe plaat focust Parker Millsap vooral op de blues-, rock- en popmuziek en het is ook de eerste plaat in zijn collectie waarop enkele elektrische instrumenten te horen zijn. Die zijn al meteen uitdrukkelijk aanwezig in de stevig rockende openingstrack “Fine Line”, in het melodieuze powerpopnummer “Let A Little Light In”, in de swingende rocksongs “Gotta Get To You” en “Some People” en in het sensueel gebrachte “Coming On”.

Gelukkig maar krijgen we op “Other Arrangements” ook een serie soulvolle ballads die toch wel het handelsmerk van Parker Millsap mogen worden genoemd. Die rustigere songs zijn “Your Water” met een uitstekende Daniel Foulks op viool, het intieme “Singing To Me” en “Good Night”, het op de video te beluisteren albumtitelnummer “Other Arrangements” en de knappe bluesballads “Tell Me” en “She”.

Parker Millsap komt eind augustus en begin september voor vijf liveoptredens naar Nederland en als u in die periode in de buurt van één van deze shows mocht zijn, dan willen we u hierbij een bezoekje aan zo’n optreden warm aanbevelen. Hij is een muzikaal talent dat weldra waarschijnlijk alleen nog in grote concertzalen zal te bewonderen zijn.

(valsam)

 

30 augustus 2018: Doornroosje, Nijmegen, NL
31 augustus 2018: Into The Great Wide Open, Vlieland, NL
2 september 2018: Sugar Mountain Festival, Paradiso, Amsterdam, NL
4 september 2018: Tivoli Vredenburg, Utrecht, NL
5 september 2018: Oosterpoort, Groningen, NL


 

Artiest info
Website  
 

Label: Okrahoma Records / Thirty Tigers

video