RANZEL X KENDRICK – TEXAS SAGEBRUSH

In maart van dit jaar schreef ik op deze pagina’s commentaren over het album “Texas Paintbrush” van de Amerikaanse singer-songwriter Ranzel X Kendrick, een neef van de beroemde Texaanse singer-songwriter Roger Miller (remember zijn wereldhit “King Of The Road”). Dat was de eerste plaat in een trilogie die Kendrick in 2017 en 2018 wilde maken met liedjes die gaan over het gebied waar hij zijn roots in heeft, namelijk Texas.

Nu is het tweede deel van die trilogie al in ons bezit gekomen. Op “Texas Sagebrush” staan elf tracks die net als bij de eerste plaat in een folk-, country- en Americana-stijl worden gebracht. Ook hier kunnen we zoals bij “Texas Paintbrush” weer een paar covers van bekende songs terugvinden. Nu zijn dat “Unchained Melody”, de klassieker uit 1965 van “The Righteous Brothers’ en “Lonely People”, de hit uit het in 1974 verschenen album “Holiday” van de Brits-Amerikaanse rockgroep ‘America’.

Het samen met singer-songwriter Rebecca White gebrachte duet “What A Pretty Day” klinkt erg mooi en werd als eerste single uit deze cd getrokken. Ook “Peace Of Mind” en “Cry In My Tequila” mogen bij ons in de volgende weken nog een paar keer door de boxen weerklinken. “Hills Of Kendralia” is een geheel instrumentaal stukje muziek dat aan “Gruene River” vooraf gaat, een song die Ranzel X Kendrick samen met Marissa Hines brengt.

De country-tearjerker “Trouble And Pain” werd door zijn zoon Dallas geschreven en albumafsluiter “The Fair Grass” is een eenvoudige akoestische folkballad die op fragiele wijze door Ranzel X Kendrick wordt gezongen. Het valt te verwachten dat het laatste deel van de Texas-trilogie er heel snel aan zal zitten te komen. We weten nu al dat die derde plaat de titel “Texas Cactus” zal meekrijgen. We houden u zeker op de hoogte als dat schijfje op onze redactie zal aankomen.

(valsam)

Artiest info
Website