SUPERSONICS – CLOSE TO YOU

Er zijn in de Benelux wel een paar groepen die zich hebben toegelegd op het spelen van rockabilly en ouderwetse rock’n’roll. Gedurende vele jaren hebben we die eigenschappen enkel toebedeeld aan de Belgisch-Nederlandse formatie ‘The Seatsniffers’ rond frontman Walter Broes, naast enkele illustere covergroepen. Maar dat dit muziekgenre nog altijd ‘alive and kicking’ is in onze contreien blijkt uit de cd “Close To You” die we hier op de redactie mochten ontvangen.

De muzikanten die de zestien eigen nieuwe composities plus een leuke bonustrack in de vorm van de countryballad “Oh Oh Ann” op dat debuutalbum hebben opgenomen in een studio in Wageningen noemen zich ‘Supersonics’. Het zijn vier door de muzikale wol geverfde heren uit het zuiden van Nederland: zanger-gitarist en songschrijver Pascal Snijders, leadgitarist Jeroen van Delden, contrabassist John Hofmans en drummer John Rietberg.

Het is allemaal op de fifties en sixties rock’n’roll en rockabilly geënte muziek wat de klok slaat op “Close To You”. Frontman Pascal Snijders legt uit in het cd-boekje dat het feit dat ze dit album konden realiseren zonder inmenging van één of ander platenlabel, heel bevrijdend heeft gewerkt om hem toe te laten de songs te schrijven die hij al een tijdje in zijn hoofd had en live wou gaan spelen met deze eind 2016 nieuw opgerichte band.

Rootsmuziek van de bovenste plank krijgen we al meteen in de swingende openingstrack “Face The Rain” waarin de heel gevatte zin ‘if you want the rainbow, you gotta face the rain’ een waarheid als een koe symboliseert. Hoe deze groep live klinkt kunt u op de video bij deze recensie zien waar ze de albumtiteltrack “Close To You” brengen.

De spaghettiwesternsound, getypeerd door de Fender-gitaarklanken, wordt bovengehaald voor de nummers “Stateline Fugitive” en “Earned My Right To Be Hated”. Dat Pascal Snijders bovendien een uitstekende songschrijver is, zowel qua teksten als qua muziek, blijkt nadien uit songs als “Devil’s Candy”, “Mexicali Annie”, de swingende rock’n’roll-tracks “Bad Habits”, “Travel The Road” en “Might Go Insane”. Daarnaast krijgen we ook nog het knappe bluesnummer “Voodoo Blues” dat op dit album een beetje als vreemde eend in de bijt fungeert.

Op hun ‘Facebook’-pagina kunt u zien waar ‘Supersonics’ overal zal gaan optreden tijdens de komende zomermaanden, zowel in België als in Nederland. Als u eens goed uit de bol zou willen gaan en de ziel uit uw lijf wil dansen, dan kunt zich maar best reppen om persoonlijk één van deze liveoptredens te gaan aanschouwen. Wij garanderen hier al dat u het zich zeker niet zult berouwen.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

video