JOSHUA KETCHMARK – THE MISSES

Als je werk door de vakpers vergeleken wordt met grootheden als Tom Petty, Ryan Adams, John Mellencamp, ‘Wilco’ en Elvis Costello, dan komt er toch meteen een zware verantwoordelijkheid om te presteren over je heen als muzikant. Dat is namelijk wat er gebeurd is met de Amerikaanse rockzanger en songschrijver Joshua Ketchmark uit Nashville, Tennessee. Dat daarmee ook onze belangstelling voor zijn nieuwste album “The Misses” werd aangewakkerd, hoeft dan ook niet echt te verbazen. We wilden maar al te graag zelf vaststellen of al die lovende vergelijkingen ook door Joshua Ketchmark werden waargemaakt.

Op die plaat brengt hij tien zelf gepende songs die meestal behoorlijk stevig rocken en over een grote portie dynamisch gitaarwerk beschikken. Dat geldt toch zeker al voor de drie eerste tracks “Cold Feet”, “Make No Apologies” en “Come True”. Hier vinden we zijn energieke sound eerder aansluiten bij die van bands als ‘Cheap Trick’ of ‘Stone Temple Pilots’.

Pas bij het nummer “Dancehall Blues” gaat het tempo wat naar beneden en ligt de nadruk meer op de vocale capaciteiten van Joshua Ketchmark. Dit is inderdaad heel goed vergelijkbaar met werk van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ of met de melodieuze rockballads van Ryan Adams. Bij het nummer “1988” komt bij ons dan weer meteen de sound van de Amerikaanse rocker Jesse Malin voor de geest.

Single “Her Voice In My Head” (zie video), de meest catchy song en de afsluitende ballad “Those Were The Days”, de meest rustige song op “The Misses”, zijn ook onze twee favoriete tracks omwille van het lekker voortkabbelende rockdeuntje en de subtiele instrumentale vondsten die in die nummers werden verwerkt.

Naar het einde van deze plaat toe is het alweer volle bak energie die geventileerd wordt in de resterende twee tracks “Rock & Roll” en “Stray”. De gitaarklanken domineren elke song en Joshua Ketchmark is hier vocaal weer volop de rockster die hij beoogt te zijn. Dat dit album met heel veel liefde, energie en goesting werd gemaakt, druipt eigenlijk telkens weer af van elk van de tien nummers op “The Misses”. Mooie plaat!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video