IVY FLINDT – IN EVERY MOVE

‘Ivy Flindt’ is niet de naam van een persoon, wat het in eerste instantie wel laat vermoeden, maar het is wel de groepsnaam van een Duits musicerend duo. Het draait bij deze formatie voornamelijk rond de sexy zangstem van Cate Martin die de door haar zelfgeschreven songteksten bij de door haar gitaar spelende partner Micha Holland gecomponeerde liedjes zingt op hun eerste album “In Every Move”.

De zwoele zang lijkt er niet echt op, maar de ijle ‘loneliness-sound’ van ‘Ivy Flindt’ heeft anderzijds heel wat vergelijkingspunten met de muziek die de Amerikaanse zangeres Hope Sandoval en haar formatie ‘Mazzy Star’ vroeger op plaat heeft gezet. Er zijn al twee singles uit dit elf nummers tellende album uitgebracht met eerst de door twangy gitaarklanken gekleurde song “Young And Pretty”, gevolgd door het op de video te beluisteren liedje “Seal My Lips” dat eveneens de openingstrack van deze cd is.

Het intimistische karakter van de tweede song op de plaat “Give It A Break” zet de toon voor het verdere verloop van dit album. Het zijn stuk voor stuk rustige en relaxerende liedjes die deze formatie ons op deze cd blijft aanbieden. “Nothing But You All On My Mind” en het zwoele “Lonely Boy” zijn songs die ik graag gecoverd zou zien worden door iemand als Lana Del Rey.

Er zijn doorheen de geschiedenis al heel wat duo's geweest die samen muziek hebben gemaakt en Cate Martin en haar muzikale partner Micha Holland van ‘Ivy Flindt’ mogen wat ons betreft gerust aan dat lijstje worden toegevoegd. De perfecte ‘match’ tussen de intieme sound van deze liedjes en de mysterieuze, soms erotisch klinkende stem van de zangeres zorgen voor een heel speciaal sfeervol geluid.

“Promised Land”, “I Leave The City in Its Pose” en het door schitterende vioolklanken gedragen nummer “Lonesome Story” zijn net als de albumafsluiter en titeltrack “In Every Move” mooie songs die we in de toekomst nog vaak ten huize (valsam) zullen gaan spelen en beluisteren.

Dit debuutalbum van ‘Ivy Flindt’ werd in het Zweedse Malmö en Stockholm opgenomen onder het vakkundig toezicht van de voormalige ‘Cardigans’-producer Per Sunding. Het duo selecteerde hem voor deze job omdat ze allebei zo onder de indruk waren gekomen van het album “Long Gone Before Daylight” dat hij in 2003 voor ‘Cardigans’ had geproduceerd. Een goede keuze, als je het ons vraagt.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: IVY FLINDT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Marland Records

video