MIKE TEARDROP TRIO – TILL THE DAWN

Honky tonk en rockabilly zijn muziekgenres die je eerder met Amerika zal associëren. Het is daarom verrassend als je een plaat met liedjes in deze stijl toegestuurd krijgt vanuit het Hoge Noorden in Zweden. De formatie die hiervoor verantwoordelijk mag worden geacht is het ‘Mike Teardrop Trio’ met contrabassist en zanger Mike Teardrop, Rasmus Andersson, gitarist en leadzanger op drie songs en drummer Henrik Ulander.

Op hun recent verschenen album “Till The Dawn” speelt Stefan Nykvist als gastmuzikant mee op piano bij drie nummers: “Just A Country Boy”, “Mr. Jukebox” en “Someone To Hold”. Het ‘Mike Teardrop Trio’ begon aan hun muzikale avontuur in 2015 en ze brachten hun debuutplaat “Hangin’ Around” uit in 2017. “Till The Dawn” is daar de opvolger van en verzamelt veertien songs in het country-, honky tonk- en rockabilly-genre.

Daarbij zijn enkele zelfgecomponeerde nummers en negen zorgvuldig geselecteerde coversongs. Tot deze laatste categorie behoren o.a. “Sad & Blue” uit de plaat “Rockabilly From The Boots Up” van ‘DiMaggio Bros’ uit 1999, “Just A Country Boy” uit het album “New Day” van John David uit 2011, “Two Timin’ Mama” van Hank Penny uit 2001, “Twenty-One” uit het gelijknamige album van ‘The Barnshakers’ uit 2009 en recenter werk als “Mr. Jukebox” van Joshua Hedley uit diens in de lente van vorig jaar verschenen gelijknamige debuutplaat.

Nog meer coverwerk is te horen in “Down To The Corner”, een track uit het album “Good Luck, Good Friends, Good Rockin’!” van ‘The Nu Niles’ uit 2000 en bij “I’m Gonna Live Some Before I Die” dat al in 1956 een hit was voor Faron Young. De laatste coversong op deze plaat is er ééntje van de song “For Rent”, een liedje dat in het verleden ook al gebracht werd door Jack Morrow, Patsy Cline en Sonny James. Het lijkt van begin tot einde gezelligheid troef te zijn met dit Zweedse trio en hun nieuwste album “Till The Dawn” dat vol staat met leuke fifties-honky tonk en rockabilly-liedjes.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:MIKE TEARDROP TRIO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
   
 

Label: Enviken Records

distr.: Sonic Rendezvous

video