FISCHER-Z – SWIMMING IN THUNDERSTORMS

Omdat we intussen zelf al geruisloos over de leeftijdsgrens van 60 jaar zijn gegaan, durven we hier ronduit uitkomen voor het feit dat wij zo’n veertig jaar geleden luidkeels hebben meegebruld met de liedjes “So Long”, “Remember Russia”, “Marliese” en “The Worker”. Dat waren de hits van de toen nog relatief nieuwe Britse rockformatie ‘Fischer-Z’, de groep opgericht door en gedomineerd door leadzanger, gitarist en songschrijver John Watts.

Hij begon in 1976 aan zijn muzikale avontuur dat ook anno 2019 nog niet gedaan lijkt zijn, want er zal midden september een splinternieuwe plaat van ‘Fisher-Z’ op de markt verschijnen onder de titel “Swimming In Thunderstorms”, de opvolger van het in 2017 verschenen album “Building Bridges”. John Watts is al die jaren ook blijven optreden en hij zal dat nu ook opnieuw doen om de release van deze nieuwe plaat te promoten.

Van de originele bandleden is er behalve Watts niemand overgebleven, maar dat hoeft niet echt een probleem te zijn, want hij is uiteindelijk toch zelf ‘Fischer-Z’. Dat kunnen we trouwens opnieuw vaststellen op dit nieuwe album dat uit veertien composities van John Watts bestaat. Hij blijft zijn gekende rock- en new wave-verleden trouw op deze plaat waardoor we eigenlijk niets vernieuwends hoeven te verwachten van hem en van de songs op “Swimming In Thunderstorms”.

Helemaal niet erg trouwens, want voor ons blijft het genieten van liedjes als openingstrack en single “Big Wide World” (zie video), het maatschappijkritische “Stamp It Out” en “The Islamic American”, melodieuze rocksongs als “Love Train Drama” en “Films With Happy Endings”, het catchy reggaedeuntje “Stolen” en de poppy albumtiteltrack “Swimming In Thunderstorms”. Daarnaast willen we hier ook melding maken van prachtige liefdesliedjes in “Half Naked Girl On The Windowsill”, de akoestische pianoballad “No Bohemia” en het door een heus kerkorgel begeleide “Right Now”.

In de 43-jarige muzikale loopbaan van ‘Fischer-Z’ heeft de band platen opgenomen met o.a. Peter Gabriel en ‘Dexys Midnight Runners’ en hebben ze tournees achter de rug met o.a. ‘The Police’, James Brown en ‘Dire Straits’. Frontman John Watts speelde meer dan 3000 concerten, heeft meer dan 20 albums in zijn discografie staan en verkocht daar meer dan twee miljoen exemplaren van. Daar komt dit mooie nieuwe plaatje “Swimming In Thunderstorms” het lange lijstje dus knap aanvullen.

(valsam)

 

10 augustus 2019: Nostalgie Beach Festival, Middelkerke, BE
6 september 2019: Frietrock Festival, Ieper, BE
15 september 2019: Festiv, Halle, BE
16 oktober 2019: CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg, BE
17 oktober 2019: Grenswerk, Venlo, NL
18 oktober 2019: TivoliVredenburg, Utrecht, NL
18 oktober 2019: Cactus Club, Brugge, BE


 

Artiest info
Website  
 

Label: So Real / PIAS

video