STEF PAGLIA - NEVER FORGET

 

Stef was twaalf, zo vertelt hij op zijn Facebook info, als “hij voor het eerst een gitaar greep, nadat hij de bluescollectie van zijn vader had gehoord”. Het is daarna het gekende verhaal, van iemand die alleen gitaar leerde spelen, terwijl hij naar blues albums luisterde. Stef’s leven veranderde sterk toen in 2014 zijn vader stierf en hij in het “echte” leven gegooid werd. Stef was wist dat hij muzikant wou worden en volgde een opleiding bij het PXL Music in Hasselt om meer over muziek te leren en om de nodige ervaring te kunnen opdoen. In 2018 studeerde Stef af aan het PXL als muzikant.

Stef Paglia’s belangrijkste project is ondertussen gitarist zijn van de BluesBones, de band rond zanger / frontman Nico De Cock (Big D Bookings), Koen Mertens (drums), Edwin Risbourg (Hammond) en Geert Boeckx (bas). In deze originele Belgische blues / rockband begon Stef in 2012. De BluesBones hebben, met vijf albums, optredens in Europa (o.a. Blues Peer, Swing Wespelaar, Breda Jazz, Ribs & Blues…) én, een tweede plaats tijdens de EBC 2017 in Hell, al wat muziekgeschiedenis geschreven. Stef heeft het podium mogen delen met toppers als Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel en Danny Bryant. In 2016 vroeg Sean Webster hem in zijn band.

“ With his album Stef Paglia takes his first steps into a solo career away from The BluesBones… “

De tijd was rijp, zo redeneerde Stef in het voorbije jaar, om de te verwachten eerste stappen, in een solo carrière te zetten. Hij richtte hiervoor het Stef Paglia Trio op. Zijn maten zijn bassist Geert Schurmans (The Scabs, Cosmo's Foger-T) en de Canadese drummer Joel Purkess (Mason Rack band, Sean Webster). In 2018 trokken ze naar de Superfly Studio’s (in Nottinghamshire, UK), om zijn eerste album op te nemen. Stef strikte de Engelse producer Wayne Proctor (King King, Ben Poole...) om hem te helpen bij de opnames van het bijna uitsluitend eigen materiaal (geschreven door Stef en zijn vriendin Iris Teunissen) en, om zijn debuut album te helpen verwezelijken.

Op ‘Never Forget’ staan negen eigen nummers en één cover song (“Freedom”). De keuze van het openingsnummer ”Watch Out”, een nummer dat in februari als promo single uitgebracht werd, is hier erg toepasselijk. Het nummer opent misschien wat aarzelend, maar schudt de luisteraar snel wakker. ”Take Me Away” doet dit nog sterker en in ”Freedom” zit de nodige dosis funk, die heel aanstekelig werkt. Het rustig drijvende ”The Dead Tree” drijft met momenten op voodoo, maar schittert vooral door Stef’s gitaarklasse. ”Mystery Heaven” is een rustig intermezzo met veel slide gitaar, waarin je de emoties voelt als de herinneringen voorbij drijven. Heel knap! Voor ”Twilight” en het stompende “Dirty Woman” gaan de deuren weer wijd open, om daarna met ”Crush On You” wat gas terug te nemen, wat toelaat te zeggen wat je voor haar voelt en om emoties te ventileren. Een shuffle mag hier niet ontbreken. Met ”Head Into The Unknown” en wat Texas blues, laat het trio knap horen, hoe dit moet. Er volgt nog de afsluiter ”Warmth Instead of Cold”. In deze meer dan acht minuten durende ballade bewijzen Iris en Stef hun kwaliteiten als songwriters, waarbij persoonlijke gebeurtenissen zeker een belangrijke rol zullen spelen. 

Stef Paglia laat zich duidelijk beïnvloeden door verschillende blues stijlen maar probeert, zoals op ‘Never Forget’ blijkt, zijn eigen sound te creëren. Zijn blues rock is hedendaags, erg groovy en werkt heel aanstekelig. Paglia’s creativiteit zorgt ervoor dat de energie die er vrijkomt, snel wordt geadsorbeerd en dat de luisteraar van iedere nummer voluit kan genieten - esc for www.rootstime.be

Durf het niet te vergeten: de CD-RELEASE PARTY van het STEF PAGLIA TRIO gaat door (in samenwerking met move2blues) op donderdag 28/03/2019 om 21:00 in de MOD in HASSELT. Dit is gratis, dus géén excuses! Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de artiest/band!

Eric Schuurmans

Releasedata : 28 maart 2019

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEF PAGLIA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

07/04/2019 @ SUNDAY BLUES – EDE.NL
05/05/2019 @ FRUEROCKEN – EUPEN
03/08/2019 @ OETSLOVEN BLUES 2019 - WELLEN

Album track list:
01.”Watch Out” - 02.”Take Me Away” - 03.”Freedom” - 04.”The Dead Tree” - 05.”Mystery Heaven” - 06.”Twilight” - 07.”Dirty Woman” - 08.”Crush On You” - 09.”Head Into The Unknown” - 10.”Warmth Instead of Cold” – Tekst/Muziek: Iris Teunissen / Stef Paglia, behalve (3) © 2018 – Produced by: Wayne Proctor

Album line-up:
Stef Paglia: zang, gitaar / Geert Schurmans (BE): bas & Joel Purkess (CA): drums

Discography STEF PAGLIA:
Never Forget [2019] | with the BLUESBONES: Chasing Shadows [2018] | Double Life [2016] | Saved by the Blues [2015] | Live @ the Bosuil [2013] | Voodoo Guitar [2012]

 

 

Artiest info
Website  
 

video