KURT DEEMER BAND – ANTENNA LIKE A LIGHTNING ROD (EP)

In februari van het jaar 2017 besprak ik op deze pagina’s het album “Gaslight” van de ‘Kurt Deemer Band’, een formatie van indie rockmuzikanten uit Baltimore, Maryland rond singer-songwriter en gitarist Kurt Deemer, gespecialiseerd in het brengen van melodieuze pop- en rocknummers. De andere bandleden zijn Kris Maher op basgitaar, John Christensen op leadgitaar, Ben Alexandre op orgel, Evan Daniel Kornblum op strijkers en Steve Rose op drums. Eind 2017 volgde dan nog eens een nieuwe ep die “Afterthought” als titel heeft meegekregen.

Met “Antenna Like A Lightning Rod” heeft de ‘Kurt Deemer Band’ nu een ep uitgebracht waarop zes eigen composities van deze creatieve bandleider werden opgenomen. Ook voor deze tijdloze songs blijven een sterke melodie en dito zangpartijen van het allerhoogste belang. Dat blijkt al meteen bij de openingstrack “A Dream In The Dark” die u via de bijgaande video kunt beluisteren.

Het daaropvolgende nummer “Liars And Thieves” roept bij ons herinneringen op aan de liedjes van de Britse popformatie ‘Spandau Ballet’ uit de jaren ’80 en ook track nummer drie “Listen To Love” zou niet op het repertoire van deze groep misstaan hebben. Daarna krijgen we het door gitaren aangestuurde nummer “Shadows Pass” en het alweer zeer meezingbare en melodieuze “Walking On” waarin we invloeden van Tom Petty menen te herkennen. Afgesloten wordt dit minialbum met de song “Little Hand” dat op een catchy riff is gebaseerd en ‘Simple Minds’-achtige vocalen uitstraalt.

Nadat ze in de voorbije jaren drie volwaardige albums hebben uitgebracht is deze ep wellicht te beschouwen als een tussendoortje in de aanloop naar het verschijnen van een nieuwe full-cd, ergens in de loop van dit nieuwe jaar. De ‘Kurt Deemer Band’ brengt bij velen vlot in het gehoor liggende, radiovriendelijke pop- en rocksongs die wel eens in de hitparades weten te belanden. We zullen nog even moeten afwachten wat we in de volgende jaren nog van deze formatie mogen tegemoet zien.

(valsam)
“Quite a creative chap, this Kurt Deemer from Baltimore, Maryland! After the release of two full cd’s during the last two years, he is now offering us with ‘Antenna Like A Lightning Rod’ a mini album with six catchy and melodic songs that are played with his excellent band. All tracks are potential hits and let us expect the best of his future upcoming new full cd.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video