JEREMY TUPLIN – PINK MIRROR

 

De wortels van de Britse zanger en songschrijver Jeremy Tuplin liggen in Wanstrow in het graafschap Somerset in het zuidwesten van Engeland, maar hij woont al een tijdje in Londen. In 2014 debuteerde hij op plaat met een eerste ep “Carry The Fire”, gevolgd door een tweede ep “Open Letters” die in 2016 op de markt verscheen. Het eerste volwaardige album van Jeremy Tuplin dat in 2017 uitkwam was getiteld “I Dreamt I Was An Astronaut” en daar werd nu een meer dan waardige opvolger voor klaargestoomd in de vorm van het album “Pink Mirror”.

Hij componeerde teksten en muziek voor twaalf tracks op deze plaat die hij met de hulp van een rits Britse instrumentalisten in de ‘Marketstall Studio’ in South Bermondsey heeft opgenomen met hemzelf en Mark Estall aan de knoppen als producers, net zoals bij zijn eerste plaat. We krijgen stuk voor stuk catchy popmelodietjes te horen met een folky inslag, o.a. al in de openingstrack “Can We Be Strangers” en in het op de bijgaande video te beluisteren “Bad Lover”.

Voorafgaand aan de release van deze tweede plaat waren er ook al drie singles op het publiek losgelaten met de songs “Gaia”, “The Machine” en de ballad “Humans”, drie tracks die nu ook nog een plaatsje op dit album hebben gekregen. Maar er staan zeker nog enkele potentiële singles op dit album en daarvoor tippen wij voornamelijk op “Just Cos Ur Handsome”, albumtiteltrack “Pink Mirror”, het op een monotoon maar supercatchy orgelriffje gebrachte “Love’s Penitentiary” en de prachtige akoestisch gebrachte albumafsluiter “The Beast” die misschien wel het hoogtepunt vormt voor de songs op deze schitterende plaat.

De diepe baritonstem van Jeremy Tuplin dwingt de luisteraar om aandachtig naar zijn verhalende teksten in de liedjes te luisteren. Wij menen er gelijkenissen in te horen met het vocale werk van Matt Berninger van ‘The National’, maar ook de Amerikaanse singer-songwriter Bill Callahan aka ‘Smog’ of ‘Pulp’-frontman Jarvis Cocker lijken als voorbeeld gediend te hebben voor deze Britse artiest. We kunnen u dan ook alleen maar warm aanbevelen om het werk van deze nog vrij onbekende muzikant snel te gaan verkennen, bijvoorbeeld door nu al een poging te wagen om één van de tien gratis exemplaren via onze ‘Rootstime’-wedstrijd te winnen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JEREMY TUPLIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Trapped Animal Records

video